Bedrijf analyseert klanten met DNA-test

ALMERE
De beginnende onderneming Analyse Me in Almere timmert aan de weg met een specifieke DNA-test. De test is gericht op voeding, sport en gezondheid. Klanten kunnen aan de hand van hun erfelijk materiaal laten uitzoeken of ze aanleg hebben voor overgewicht, suikerziekte, en duur- of krachtsport. Uit de analyse valt bovendien op te maken hoe goed het lichaam vitamine C, foliumzuur en cafeïne verwerkt. 

Enige in Flevoland
In heel Nederland zijn er maar een paar vergelijkbare ondernemers, in Flevoland is Analyse Me de enige in zijn soort. Initiatiefnemer Sander Bast denkt dat het Almeerse bedrijf een grote groei door kan maken door de DNA-test uit te breiden naar andere gezondheidsaspecten. Op dit moment worden slechts 14 genetische variaties onderzocht, het is de bedoeling om dat op te voeren naar ongeveer 100. 

Floriade Werkt Challenge 
De startup doet mee aan de Floriade Werkt Challenge, waarbij het draait om duurzaamheid en gezondheid. Als deze wedstrijd wordt gewonnen, mag het bedrijf zich presenteren tijdens de Floriade in 2022. 

reacties (2)

 • .W.

   

  Beste mensen, doe hier NOOIT aan mee. Het risico op misbruik van deze privacy gevoelige dna-info is gweldig groot. Ik vraag mij trouwens af wat onze privacy-waakhond hier van vindt.

  reageer
 • D.N.A. Hackert

   

  Geruststellende gedachte dat zo'n bedrijfje jouw privacy - gevoelige informatie mag verzamelen. B.v. verzekeraars kunnen je met deze info een offerte op maat (hun maat....) verstrekken waarbij ze elk risico voor zichzelf kunnen uitsluiten. Dus die bieden goud geld hiervoor, en anders worden deze gegevens wel gehackt en ligt het alsnog op straat.

  reageer
 • Harry

   

  Het is geen verplichting, je kiest er zelf voor als je dat laat doen. Als er 3e partijen bij komen kijken zal er vast wel wat getekend worden of iets in de kleine lettertjes staan

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert