Groen licht voor toekomstvisie Flevoland

FLEVOLAND
Provinciale Staten gaan akkoord met de toekomstvisie voor Flevoland. In die visie staat dat Flevoland zich moet ontwikkelen tot een schone en duurzame provincie, met verschillende soorten landbouw. Daarnaast wil de provincie veel ruimte bieden aan initiatieven van burgers en bedrijven. Ook het verbeteren van de sociaal-economische positie van Flevolanders maakt onderdeel uit van de plannen.

FlevolandStraks
Dit alles is vertaald in de Omgevingsvisie FlevolandStraks, die nu door Provinciale Staten in concept is vastgesteld. In de komende zes weken kunnen inwoners hun mening over de visie geven. Pas daarna wordt FlevolandStraks definitief vastgesteld, dat is in november dit jaar.

Visie op hoofdlijnen
De omgevingsvisie is overigens slechts een plan op hoofdlijnen voor de komende 10 tot 15 jaar. De concrete uitwerking ervan moet nog volgen.

reacties (5)

 • Peter

   

  Is onder water zetten geen optie ?

  reageer
 • Jos '56

   

  Flevoland moet zich ontwikkelen tot een schone en duurzame provincie?? Dan moet je vooral een vervuilend vliegveld aanleggen, Google maar eens op uitstoot van ultrafijnstof door vliegtuigen :-(

  reageer
 • Boels

   

  Vergezichten, visies doen het alleen goed op canvas en dromen doe je maar in je slaap. Over 10 jaar of zo zien we de resultaten van de eerdere visies. Wacht maar even met nieuwe vergezichten, alle kans dat we daardoor in een diepe maatschappelijke en financiële crisis zitten.

  reageer
 • Moraalridder

   

  En weer een geldverslindende onderzoek. Laten weten Almere met haar waanzinnige ideeën (oa Floriade) bij Amsterdam voegen. Dronten en Lelystad (met haar mooie stukken natuur) bij Gelderland En de Nop bij Frylan. Scheelt weer een Provincie met haar kosten. Een win win situatie

  reageer
 • Hannes

   

  Dan is de toekomstvisie; Rood licht voor de zo onzekere financiële Floriade/woonwijk na 2022 op de zo verkeerd uitgekozen kwetsbare locatie!! (Met alle respect voor de Floriade organisatie)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert