FlevoTop biedt inwoners allerlaatste kans

FLEVOLAND
De provincie gaat nóg een poging doen om inwoners van Flevoland bij de Omgevingsvisie te betrekken. In die visie staat hoe Flevoland zich de komende 10 tot 15 jaar moet ontwikkelen.

Bij eerdere pogingen om het publiek hierover te laten meepraten, bleek dat de belangstelling daarvoor gering is. De visie zal nu worden uitgewerkt tot concrete plannen, en Provinciale Staten hopen dat dat de Flevolanders meer zal aanspreken. In september wordt daarom de zogenaamde FlevoTop georganiseerd. Daarvoor worden 300 inwoners van de provincie uitgenodigd.

Zij kunnen hun mening geven over hoe de provincie volgens hen moet omgaan met onderwerpen zoals duurzaamheid, landbouw en initiatieven uit de samenleving. 
De organisatie van de FlevoTop kost naar verwachting 60.000 tot 90.000 euro. Veel Statenleden hadden moeite met deze kosten, maar toch stemde een meerderheid voor de bijeenkomst.

reacties (11)

 • Iksp

   

  Het heeft geen zin om te komen. Het vliegveld kwam er ook gewoon. Ondanks de overlast die het gaat hebben voor de inwoners van datzelfde Flevoland. Alle plannen nu zijn ook al bedacht en uitgedokterd. Een Flevotop is een zoveelste wassen neus. Aanbesteding van de top zal waarschijnlijk fijn zijn voor een vriendje van, die met zijn congresbureau een fijne rekening van c.a. 60.000,- mag sturen.

  reageer
 • Hannes

   

  En nu is er een bepaalde arrogantie ontstaan waar men jaren achter de feiten hebben aangelopen; is er nu een mentaliteit van slikken of stikken, om de inwoners een allerlaatste kans te geven!!

  reageer
 • Alexandros des Burgus

   

  Ik was nog één ding vergeten; Hoe zit het met het speed-pedelecnetwerk dat provinciedekkend is? De fietssnelweg Almere-Amsterdam is belabberd, maar de fietsverbindingen tussen Almere en Lelystad mogen ook verbeterd worden. Als je niet al teveel om wilt rijden moet je over een levensgevaarlijke B-weg. Praamweg, Torenvalkweg, Knardijk. Allemaal gevaarlijk. En kan er op provinciaal niveau worden afgedwongen dat de gemeentes ook in de steden het speed-pedelecnetwerk er komt? Fietsen op de dreven is levensgevaarlijk. De fietspaden naar Lelystad Airport mogen ook beter en meer polderwegen waar nog geen fietspaden langs liggen kunnen een fietspad krijgen om de veiligheid te bevorderen. Daar ben ik ook wel benieuwd naar.

  reageer
 • Alexandros des Burgus

   

  Dit is voor het eerst dat ik van de FlevoTop heb gehoord en de Omgevingsvisie. Ik denk dat er zeker animo is. Waar gaat bijvoorbeeld die Hyperloop van Melanie Schultz lopen? Gaat die lopen door het nog niet aangelegde Oostvaarderswold? Moet ie door het centrum van Lelystad of heeft ie zijn station bij Lelystad Airport? En hoe zit het met de busbaan naar Emmeloord. Wanneer wordt dat nou eens een spoor? Wat gaat er gebeuren met het Hollandse Hout? Komen daar nou wel of niet vakantiehuisjes in? Hoe gaat Zeewolde zich ontwikkelen? Gaan zij nog aan het spoor worden aangesloten, zodat Zeewolde ten opzichte van Amersfoort een concurrerend distributiecentrum blijven? Misschien is het ook handig dat er een snelweg naar Nijkerk komt in plaats van een provinciale weg met een tweebaansbrug. En nieuwe windmolens. Kunnen er nog een paar komen en waar? Hoeveel mag Almere nog uitbreiden. Hoe zit het met de voorzieningen van Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en in de NOP? Gaan die allemaal verdwijnen wanneer de regels van de Omgevingswet versoepeling toestaan, waardoor een supermarkt in Verweggistan mag komen te staan. Deze site http://www.visieopflevoland.nl/ had ik graag eerder willen tegenkomen. Er is gewoon een slechte campagne geweest van de Provincie.

  reageer
 • natuurlijk wel

   

  Er is wel animo maar de heren bestuurders doen er toch niets mee.... Voorbeeld: Flopriade. I rest my case.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • DR

   

  De meest nietszeggende, lege gebakken lucht van ambtenaren, managers, en 'procesbegeleiders' vind je tijdens dit soort bijeenkomsten. Vanwege mijn werk voor een non-profit organisatie vorig jaar de moeite genomen om eens deel te nemen aan een soortgelijke dag in het kader van de Nationale Omgevingsvisie. De dag werd voorgezeten door Job Cohen en naast een hele rits 'stakeholders' en een oververtegenwoordiging aan ambtenaren, waren er iets van 100 'betrokken' burgers uitgenodigd om 'mee te praten'. Deze bleken, na wat navraag, geselecteerd door een soort casting/uitzendbureau waar ze ingeschreven stonden, zodat een zo representatief mogelijke afspiegeling van de bevolking aanwezig was. Het dient natuurlijk geen toevoeging dat de meeste 'betrokken' burgers daar puur en alleen voor het geld zaten en totaal niet geïnteresseerd waren. De organisatie hield het bewust lekker vaag en Cohen hield zich prima aan zijn opdracht hierin mee te gaan. Na een dag vol holle frasen en containerbegrippen als duurzaamheid, participatie, betrokkenheid en bereikbaarheid kon er een mooi advies voor de minister geschreven worden waarin de beleidsmakers alsnog hun eigen visie binnen de vage kaders konden uitwerken. Hier gaan uw belastingcenten aan op.

  reageer
 • Bb

   

  Daar is wel geld voor maar onderhoud van het bovenwater is geen geld !

  reageer
 • De Vries

   

  Als ik de polder bekijk dan zie ik alleen van die lelijke windmolens geplaatst door de milieumaffia. Wat een rust als ik dan door de Drontermeertunnel aan de Overijsselse zijde omhoog kom. Het rendement van die dingen is nul. Reken maar uit. Ze moeten gemaakt, vervoerd, opgebouwd, onderhouden, gerepareerd en ooit afgebroken worden. Wat er overblijft is een hoop polyester afval. Dat is mijn mening over de polder. Maar zoals een ander al schrijft, wie luistert er naar de burger?

  reageer
 • Piet

   

  Zeg dat wel. Dat gele vlak is toch het vliegveld?

  reageer
 • The netherlands today

   

  De bevolking is apathisch geworden, kritiek van de burgerij wordt al decennia lang genegeerd of afgedaan zaken worden geforceerd uitgevoerd als zijnde democratische besluitvorming. Op de ambtelijke sleutelposities zitten vrijwel alleen mensen welke hun eigen belangen nastreven en daarbij tegelijk hun zakken op schaamteloze wijze vullen. Concurrentie op bestuursvlak wordt eenvoudig gedemoniseerd door het zittende pluche. Kijk maar naar de huidige coalitievorming de verdraagzaamheid bij alle partijen is door dit jarenlange uitsluiting beleid ver te zoeken. Er zullen nieuwe verkiezingen moeten komen met buitenlandse waarnemers, ondemocratische uitingen van partijen zullen gerechtelijk bestraft moeten worden, misschien dat er toekomstig weer cohesie en saamhorigheid gaat ontstaan.

  reageer
 • Tja..

   

  Duurzaamheid.. Dat wolkje boven Lelystad, stelt dat de luchtverontreiniging voor die het vliegveld gaat veroorzaken? Treffend plaatje wel..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert