Aanpak van problemen op gemeentehuis al jaar op plank

DRONTEN
Maatregelen die een eind moeten maken aan de interne problemen op het gemeentehuis van Dronten liggen al een jaar op de plank. Dat blijkt uit een stuk van de gemeente Dronten.

In deze zogeheten beslisnota van 18 april van dit jaar valt te lezen dat het college al in het voorjaar van vorig jaar opdracht gaf om de organisatie ingrijpend te wijzigen. Maar omdat de ambtelijke top weinig haast maakte met het doorvoeren van de veranderingen en het college er niet bij betrok, ziet "het college zich nu gedwongen om een aantal zwaarwegende keuzes te maken."

Minder directeuren
De kwaliteit van het werk, de interne samenwerking, omgangsvormen en het gedrag van de ambtenaren moeten volgens het college wezenlijk verbeteren.

Om dit te bewerkstelligen wordt het aantal directeuren verkleind van negen naar drie. Het verdere management wordt ook verkleind en opnieuw ingericht. De drie vakgebieden worden Publieke Ruimte en Dienstverlening, Bedrijfsvoering en Informatiemanagement, en Samenwerken en Ontwikkeling.

De directeuren komen onder verantwoordelijkheid van de gemeentesecretaris/algemeen directeur. 

Anonieme brief
Vorige maand werd in een anonieme brief aan Omroep Flevoland gemeld dat er op het gemeentehuis een angstige en niet veilige cultuur heerst. Ook zou er bijzonder weinig worden samengewerkt. De fractievoorzitters in de gemeenteraad zijn over die problemen bijgepraat. Ook zijn zij door wethouder Dirk Minne Vis op de hoogte gebracht van de maatregelen die een eind moeten maken aan de problemen. De partijen vinden het een interne gelegenheid die de gemeentelijke organisatie zelf moet oplossen. Ze hebben er wel vertrouwen in dat de aangekondigde maatregelen een eind aan de problemen maken. 

reacties (15)

 • Flevoburger

   

  Maar eeeuuhh, even terug naar de basis: De burgemeester verteld ons onlangs dat er geen enkel probleem was / hij nergens vanaf wist? Was dat dus gewoon knalhard liegen of heb ik iets verkeerd begrepen?

  reageer
 • Linda

   

  De bezem er door en alle ambtenaren die niet goed functioneren eruit en mocht u zich verenigd hebben met een van de ambtenaren raad ik u aan om u aandeel op papier te zetten, de kennis van alle zaken die zich hebben afgespeeld is in het buitenland al bekend

  reageer
 • Poots

   

  Kom er maar in mevr Stoop, dhr Vermast, wie dan ook vd gemeente raad, zoek, vindt, klaag aan, kortom doe jullie werk, het is oorverdovend stil!

  reageer
 • Frank

   

  Nou van de raad hoeven we weinig te verwachten hoor .. die begrijpen er weinig van. Niets word uitgezocht zonder toestemming. Met andere woorden b&w regelt het allemaal. Ook de bureaus die het uit moeten zoeken.. In het land der blinden is 1 oog koning zal maar zeggen.. Ik persoonlijk zit al bijna anderhalf jaar lachend mee te kijken.. dronten u weet maar een fractie !!

 • Peter

   

  Laat de mijnheer de burgemeester zich hier maar druk om maken, in plaats van steeds naar buiten te treden met onbenullige randzaken.

  reageer
 • pieter

   

  Een gebouw waar iedereen gefouilleerd moet worden op explosieve klokkenluiders informatie. !!!!!!

 • H.P.

   

  juist door minder en dan zeker ook nog de twee betreffende directeuren aan te stellen wordt de bedrijfscultuur in Dronten nog meer verziekt. Deze twee directeuren staan erom bekend dat hun wil wet is ongeacht of dit de organisatie te goede komt. Wie niet loyaal is wordt er uitgewerkt. Deze twee lieden hebben liever meelopers dan meedenkers. @Henk de OR leden worden net zo gemanipuleerd en dat weet jij blijkbaar ook heel goed. Dit zegt alles over het schrikbewind dat deze twee directeuren voeren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anna

   

  Bezem erdoor en klantvriendelijke mensen erin. Verjonging zou wonderen doen. Paar keer binnen geweest en zelfs de receptioniste (in mijn ogen moet deze functie representatief zijn) gunt je geen blik en vriendelijk woord. Ambtenaren worden nog steeds betaald door mijn belastinggeld dus ik mag er wat van verwachten toch?

  reageer
 • Martin

   

  Lekker in je ivoren toren ! Verdeel en heers. Dronten 2017. Trieste gasten.

  reageer
 • bert

   

  het lijk stond dus niet in de kast. maar lag gewoon op de plank. bij de rest.

  reageer
 • Narcos

   

  Man, wat een toestanden daar. Zoals zo vaak met ambtenaren lopen ze aan alle kanten langs de schoenen, en vinden ze alleen zichzelf en diverse vriendjes belangrijk. Wat een klucht daar.

  reageer
 • kees d.

   

  Gemeentehuis totaal leeg vegen en de organisatie opnieuw op bouwen. Dan wel een organisatie die klantgericht en klantvriendelijk kan werken. Wat men nu bij de gemeente Dronten totaal is vergeten is dan men een dienstverlenend bedrijf is.

  reageer
 • Maartje

   

  Het lijkt wel op een maffia burgemeester. Ontkennen, op zelfde voet doorgaan en alle kritiek negeren. Dat is best wel ernstig, daar hij blijft gesteund door al zijn vriendjes daar. Let maar op er gaat niets veranderen.

  reageer
 • Ron

   

  En wat zegt de burgemeester nu?

  reageer
 • Jerry

   

  De bezem moet erdoor en daarna de ziekmakers eruit.

  reageer
 • Narcos

   

  Duidelijk, er speelt van alles op het gemeentehuis. Er heerst een verziekte cultuur, en ambtenaren zijn veel bezig met hun eigen positie, ipv die van de mede burgers. Dat de burgemeester dit alles ontkent is tekenend voor de bestuurlijke chaos.

  reageer
 • Henk

   

  Let op nu gaat zo'n vakbondsbestuurder tje weer hoog van de toren blazen. Een van de oorzaken in dronten zijn die OR leden omdat ze zelf niet functioneren. Van zo'n niet functiofende vent komt ook de anonieme brief af omdat hij een keer wel aangesproken werd. Iedereen kent hem in het gemeentehuis

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert