Actie voor speelterrein op Flevo Golf Resort

LELYSTAD
Bewoners van de Albatroslaan op het Flevo Golf Resort in Lelystad willen via een zogeheten burgerinitiatief afdwingen dat er een speelvoorziening voor hun kinderen van 9 jaar en ouder in de wijk komt. Volgens de gemeente hebben de indieners aan alle eisen voldaan, aanstaande dinsdag beslist de raad of het voorstel in behandeling wordt genomen.

Grond van Unigolf
De bewoners zijn al een tijd bezig om een speelvoorziening te regelen, maar tot nu toe zonder succes. De grond is van Unigolf BV en het contact met deze partij verloopt erg moeizaam. De gemeente gaat er niet over, maar heeft wel een verordening waarin staat dat binnen elk woonblok een speelvoorziening moet zijn. In contacten met de bewoners zegt de gemeente dat de tuinen van de huizen groot genoeg zijn om te spelen. En anders kunnen zij naar het aangrenzende Zuigerplasbos gaan.

Recht op speelplaats
De nota 'Speelruimtebeleid gemeente Lelystad' is volgens de bewoners duidelijk: hun kinderen hebben recht op een veilige speelplaats in de wijk. Dit zorgt ervoor dat jeugdigen van verschillende leeftijden op een redelijke afstand van hun woning met elkaar kunnen spelen. Omdat de verkoop van kavels erg hard gaat, vrezen de bewoners dat er wellicht een voorziening komt aan de rand van de wijk. Dat betekent voor veel kinderen minstens een kwartier lopen.

De bewoners willen het liefst een kooi, waarin verschillende balsporten kunnen worden beoefend.

reacties (6)

 • Cornelia

   

  Bewoners die in het Golf Resort wonen/gaan wonen, weten dat dit een wijk is waar geen (speel)voorzieningen zijn, of komen (bestemmingsplan). Een speeltuintje voor de allerkleinste is begrijpelijk, maar 9 jaar en ouder kunnen zich uitleven in het nabij gelegen belevenissenbos.

  reageer
 • Niek

   

  De jaloezie hier, hahaha! Voordeel van in deze buurt wonen, is dat velen de weg wel weten te vinden. Dit veld gaat er dus echt wel komen hoor.

  reageer
 • Karel

   

  Beste HH, een kwartier lopen is geen onzin. Vanaf dit deel van de wijk naar het begin van de wijk is het minstens een kilometer (check afstandmeten.nl ofzo). Dat het priveterrein is, is uiteraard onjuist. Als dat zo zou zijn, dan hoeven deze mensen ook geen belasting te betalen of andere toe te laten op hun gebied. De grond is misschien opgekocht door een partij, maar de overheid bepaald nog altijd veel! En rijke stinkerds?? Haha. De huizen in dat deel van de wijk kosten net zoveel als de gemiddelde doorzon woning in een andere stad....

  reageer
 • Richard

   

  Voor al die rijke pipos wel hoor pff

  reageer
 • Gewoon zelf betalen, kunnen ze wel en hun tuinen zijn groot genoeg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • op diverse plaatsen in Lelystad zijn speeltuinen verwijderd ivb onderhoudskosten ,het zou toch van de gekke zijn als er hier wel geld voor vrij zou komen..

  reageer
 • HH

   

  Helemaal mee eens. En een kwartier lopen is natuurlijk onzin. In een kwartier loopt ook een kind een kilometer. Deze mensen moeten bij Unigolf zijn, en niet bij de gemeente. Privaat woonresort = privaat woonresort. En andere ga je maar in Warande of een andere wijk wonen.

 • Bas

   

  Ondanks dat is er overal speelvoorziening, behalve daar. Is dus niets op vreemd dat de bewoners daar wat proberen voor de kinderen daar voor elkaar te krijgen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert