Website voor klachten over landbouwverkeer nu online

FLEVOLAND
De provincie wil klachten over landbouwverkeer verzamelen. Voor dit doel is een speciale internetpagina opgezet. De website blijft tot 30 juni online. 

De provincie hoopt tegen die tijd genoeg informatie te hebben verzameld om eventuele problemen met landbouwverkeer aan te pakken. Als er een acuut probleem is, wordt dat overigens direct opgelost.

Knelpunten
Ook boeren zelf kunnen op de website aangeven welke problemen ze ervaren. "Het inhalen van landbouwvoertuigen kan natuurlijk ook voor gevaarlijke situaties zorgen", vertelt gedeputeerde Jaap Lodders.

Maatregelen
Op de site kan worden aangegeven om welke locatie het gaat en wat er precies gevaarlijk is. Ook kan er asociaal gedrag gemeld worden. "Het één heeft soms met het andere te maken. Er kunnen dan bijvoorbeeld gedragsbeïnvloedende maatregelen getroffen worden", zegt Lodders. 

reacties (6)

 • Wiebe

   

  Hè, wat is klagen toch heerlijk.

  reageer
 • Moraalridder

   

  Laat de agrariërs toch in vredesnaam gewoon hun werk doen. Zij weten als geen ander wat voor overlast modder op de weg veroorzaakt. Je moest eens weten wat zij dagelijks op de weg meemaken, duidend op de randdebielen die de tractoren op het laatste moment in halen en bijna op een tegenligger klappen. Wij stedelingen moesten zonodig op het platteland wonen. Hierdoor komt deze werkplek en deze weg daar naar toe van deze agrariër in het geding.

  reageer
 • Piet

   

  Het grootste probleem is dat de boeren in Flevoland denken dat de openbare wegen een verlengstuk zijn van hun erf.

  reageer
 • Jan

   

  Met verlengstuk van het erf bedoel je dat ze op de weg de aardappels laden, de stortbak en invoerlijn van de aardappels en uien opstellen tijdens de oogst, bieten storten, hun machines neerzetten, dat soort activiteiten?

 • Ed Molenaar

   

  De wegen zijn vaak "bezaaid" met modder. Levensgevaarlijk voor overig verkeer.

  reageer
 • Lampje,

   

  Als je over landbouw verkeer hebt betrekt dan ook daar de grasmaaiers van de gemeente bij. Regelmatig rijdt er zo'n ding voor je op de Espelerweg en komt er zoveel verkeer je tegemoet en kun je niet inhalen. Waarom zet je zo'n grasmaaier niet op een aanhanger en brengt hem dan zo naar weet ik veel waar heen. Spaart ook nog een hoop tijd uit en is de maar veel productiever. Haal bovendien de schooljeugd maar eens uit die 45 km auto's.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem dronte

   

  Haal het landbouw verkeer eens weg uit de stad daar rijden er steeds meer bedrijven mee

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert