Europaschool in Poort wordt opgeheven

ALMERE
De Europaschool voor basisonderwijs in Almere Poort wordt na het lopende schooljaar opgeheven. Dat gebeurt omdat de school de afgelopen jaren minder nieuwe leerlingen heeft gekregen dan was verwacht.

Volgens de Almeerse Scholengroep (ASG) groeide Almere Poort door de crisis minder dan voorspeld. Hierdoor moesten er op de pas geopende Europaschool veel met combinatieklassen gewerkt worden. Dat ging ten koste van de kwaliteit van het onderwijs.

ASG zegt dat de leerkrachten van de school hard hebben gewerkt aan verbeteringen. Toch bleek in gesprekken met de Inspectie voor het Onderwijs dat de kwaliteit niet voldoende was verbeterd. In het belang van de leerlingen zegt ASG daarom nu te hebben besloten om de kinderen op andere scholen onder te brengen.

De Europaschool was 9 jaar geleden één van de eerste scholen in Almere Poort. De school maakte vorig jaar nog kans om Flevolandse Cultuurschool van het jaar te worden.

reacties (8)

 • Shifany

   

  Ik heb op de Europaschool gezeten. Op zich een leuke school alleen werd er veelste veel onderwijs in 1 dag gepropt ze zeiden dat ik op bijles maar toen ik op een andere school zat toen had ik als advies vwo gekregen en nu gaat het erg goed.

  reageer
 • Sonja

   

  Ik zal mijn kind nooit meer op een nieuwe school zetten. Mijn kind zat op en andere basisschool in Almere poort en ook daar waren de resultaten ondermaats. De school was helemaal achteraf gezien 1 zooitje te lang om hier te beschrijven....en ik hoor niet veel betere verhalen over andere scholen. De inspectie neemt het allemaal ook niet zo serieus...

  reageer
 • Henk

   

  Perfecte plek om een ROC te vestigen.

  reageer
 • Sandy

   

  Wouw het is zo'n mooie school..

  reageer
 • Moraalridder

   

  Schoolvoorbeeld van slechte investering

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dennis

   

  Het is niet zo heel moeilijk. Er zijn gewoon teveel scholen in Almere. In elke nieuwe wijk staat wel een school. In de oude wijken is sprake van vergrijzing en ontstaat er leegloop. Dit alles heeft te maken met het ontbreken van strategisch beleid voor de lange termijn. Keuzes worden kennelijk gemaakt op korte termijn. 53

  reageer
 • IJsbrandt

   

  Er zitten veel kinderen thuis in Almere omdat er geen passend onderwijs voor ze is. Doe eens vernieuwend: richt de Europaschool in als een "multifunctie" voorziening voor deze kinderen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En dat alles in de bevelende wijs.

 • Emma

   

  Hoe ziet u dit voor zich? Welke kwalificaties moeten mensen hebben die er gaan werken? Wat is het doel ? Les krijgen ( zeer individueel gezien de problematiek en leegtijdsspanne) , ouders ontlasten of iets heel anders ?? ASG kan dit zeker niet bekostigen, wie wilt u laten betalen?

 • Piet

   

  ASG Ja het blijft simpelweg een te grote organisatie hoe goed ook bedoeld maar groei betekent zeker geen verbetering. Ja weet waar ik het over heb want de verschillen in kwalitatief goed onderwijs zijn groot heel groot. Mijn zoon bijvoorbeeld had op de ene school volgens ASG speciaal onderwijs nodig haast en haal hem eraf en wat blijkt nu Havo/VWO. Allebei ASG en openbaar onderwijs. Goh hoe kan dat. (Aantallen in de klas en de juiste leraar of juf die naar het kind kijkt ipv cijfers)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert