Autoliefhebbers genieten van oldtimers

LELYSTAD
Gezellige drukte dit jaar op de Nationale Oldtimerdag in Lelystad. Honderden klassieke auto's, vrachtwagens en motoren waren te zien op het terrein aan de Bataviahaven. Ook lag er een aantal historische reddingsvaartuigen in de haven. Het evenement is in de afgelopen 33 jaar uitgegroeid tot de grootste oldtimermeeting van de Benelux.

De organisatie had dit jaar bijna veertig voertuigen uit de periode 1890 en 1918 bij elkaar verzameld. Ook was er weer een traditionele rondrit van oldtimers die begon en eindige in de Bataviahaven. Volgens een bewoner was het dit jaar gezellig druk maar waren er wel minder auto's dan vorig jaar.

Een bijzondere attractie dit jaar was de Superbus van de in 2014 overleden astronaut en uitvinder Wubbo Ockels. Na jaren in de opslag te hebben gestaan is de elektrische bus weer eens te zien voor het publiek. De bus werd in 2010 gepresenteerd als het alternatief voor de Zuiderzeelijn. Het zou, met een topsnelheid van 250 kilometer per uur, de treinverbinding naar het noorden van het land kunnen vervangen. Toch kwam het tien ton wegende ontwerp niet verder dan de testfase.

reacties (9)

 • Michel

   

  gericht op uitbaters? Vreemd, is gratis toegankelijk voor deelnemers en publiek en volledige vrijwilligersorganisatie. Vind zelf keertje betalen voor toilet minder erg dan toegangsprijs

  reageer
 • Tsja

   

  Waardeloze plek. Uitsluitend gericht op de uitbaters.

  reageer
 • De Vries

   

  De bijzondere auto's vooraan en de auto van de gewone man verstopt. Tja, die trekken geen bezoekers, maar zijn wel van de echte autoliefhebbers. Het was een onoverzichtelijk geheel. De route die men moest rijden was erg lang, waardoor heel veel auto's afwezig waren. Om drie uur stond er maarongever een derde op de show. Geef mij maar de show op de dreef, alles netjes op een rijtje.

  reageer
 • Robin

   

  Minder auto's zeker niet, maar de oldtimers van de nummers 76 t/m 105 stonden helemaal verstopt opgesteld. De eigenaren waren helemaal niet blij met die plek. Ze stonden bij het museum het Nieuwe Land uit het zicht van het publiek. Alleen de echte oldtimerliefhebbers wisten deze plek te vinden maar veel publiek is daar niet geweest. Daarom leek het inderdaad minder. Waar ik me ook aan erger als deelnemer met een oldtimer met 2 kleine kinderen erbij die om het uur naar de wc moeten, is dat ook de deelnemers moeten betalen voor het toiletgebruik. Schandelijk als je bedenkt dat in Duitsland overal gratis kunststof toiletten staan.

  reageer
 • Jan

   

  Top evenement met een perfecte organisatie, graag tot volgend jaar! Jammer alleen dat de gemeente haar gras niet had gemaaid. De Cantine bijvoorbeeld wel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Erik

   

  Minder auto's? Terug naar school en leren tellen! Meer auto's dan ooit.

  reageer
 • Jo

   

  Toen was geluk nog gewoon!

  reageer
 • Kris

   

  Dit viel mij weer zwaar tegen

  reageer
 • Jan

   

  Niet een Rolls Royce met spitfire motor, maar een Bentley met Rolls Royce motor. Ford GT ja, maar de oude.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert