Natuurgeluiden eiland Utopia basis voor hiphop-beat

ALMERE
Natuurgeluiden van het eiland Utopia in Almere verwerken in een stevige hiphop-beat. Dat heeft de organisatie van het Grow Festival samen met muzikant Jermaine Niffer en producent Esko uit Almere voor elkaar weten te krijgen.

Jermaine Niffer ging met geluidsapparatuur het eiland in het Weerwater op en legde verschillende geluiden vast. Esko laadde de samples in zijn computer en maakte er muziek mee.

De rappers van Yung Internet schrijven een rap op de muziek van Esko. Het lied is te horen tijdens het Grow Festival. Dat festival wordt 24 juni op het eiland Utopia gehouden. Op drie podia treden naast Esko onder andere Ronnie Flex en Bokoesam op.

Het is de tweede editie van het Grow Festival dat wordt georganiseerd om jongeren te bereiken met de Almeerse boodschap voor de Floriade van 2022: "Almere moet een groene stad worden."


reacties (5)

 • Karel

   

  Misschien kunnen ze gelijk ook meten wat het extra geluidseffect is van de festivalgeluiden over het Weerwater heen van diverse kanten, en of men dan nog aan de geluidsnormen voldoet.

  reageer
 • Geert

   

  Ze gaan geluiden opnemen van vogels, krakende bomen etc. Moeten daarvoor geluidsmetingen gedaan worden? Als er geen geluidsoroductie is valt er ook niks te meten.

 • Enzo

   

  En weer blijkt uit de reacties dst mensen geen flauw idee waar ze over praten.

  reageer
 • Rob

   

  Wat een kolder. Zonder om het eiland Utopia te misbruiken. Groen gesloopt. En nu ook nog takkeherrie. Je zal maar in de haven liggen. Ooit een heerlijk rustige plek. En dat allemaal vanwege een geld verslindend project dat groen zou moeten zijn. Heeft Almere al twee maal zoveel gekost als begroot en zijn nog niet eens echt begonnen. SCHANDE.

  reageer
 • koos

   

  het geluid van een kassa had beter op zijn plaats geweest...

  reageer
 • Karel

   

  Hoe verzinnen ze het, zal vast weer een takkenherrie worden over het Weerwater. Wat dit trouwens met groen en duurzaam te maken heeft, is mij een raadsel. Groen en duurzaam hoort rust en natuur uit te stralen. Maar niet in Almere. Leuke slogan trouwens, maar Almere wás al een groene stad, namelijk de groenste grote stad van Nederland, tot de bezuinigingen voor de Flopriade en de bijbehorende kaalslag in geheel Almere toesloegen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert