Gemeente mede-financier minifestival

LELYSTAD
De gemeente Lelystad trekt 7.500 euro uit voor het mini-festival voor Lowland-gangers op 17 augustus. Dat geld komt uit het budget voor de viering van 50 jaar Lelystad. De totale kosten voor het mini-festival bedragen 13.500 euro, 6.000 euro is via sponsoring binnengehaald.

Het plan van lokale journalist Kees Bakker om in de buurt van het NS-station een muziekfestival te organiseren werd enthousiast ontvangen tijdens de motiemarkt waar inwoners vorig jaar ideeën aan gemeenteraadsleden konden pitchen. Later werd de motie in de raad aangenomen.

De Lowlandgangers die onderweg zijn naar Biddinghuizen kunnen genieten van optredens van verschillende bands. Lelystad wil zich presenteren als een leuke en gastvrije stad. Initiatiefnemer Bakker heeft geen ervaring met het organiseren van festivals en wordt bijgestaan door poppodium Underground en Citymarketing Lelystad.

reacties (6)

 • Vincent Lamme

   

  Leuk initiatief, maar praktisch zal het voor de beoogde doelgroep (met hun grote rugzakken en tenten) wellicht niet haalbaar zijn om uitgebreid nog een ander evenement te bezoeken. Je vraagt je ook af, zitten bepakte en bezakte Lowlands-gangers daar überhaupt wel op te wachten? Die willen toch liefst z.s.m. hun tent opzetten en naar het daadwerkelijke festivalterrein (waarvan een deel al opengesteld is voor pre-festival programmering). Of is dit festival in Lelystad naast de pendelbussem zodat wachtende bezoekers live muziek te horen krijgen?

  reageer
 • HH

   

  Het antwoord op je vraag staat in het vorige artikel van OF (zie onder tabblad 'relevante berichten'.

 • Zwaan

   

  Wel vreemd dat Jordaan in de polder zich zelf moet bedruipen! En daar geen gemeentegeld voor was!

  reageer
 • HH

   

  Dat is niet vreemd. Het zou juist de norm moeten zijn dat alle evenementen en voorzieningen zichzelf bedruipen. Subsidie zou zich moeten beperken tot absoluut noodzakelijke voorzieningen die anders niet van de grond komen of niet voor iedereen betaalbaar zouden zijn. Zoals gezondheidszorg.

 • Hihi

   

  Wat een leuk initiatief. Wel grappig dat hij eerst altijd commentaar had op City Marketing Lelystad.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Belachelijk vorig weekend een festival voor eigen inwoners en de ingbreng is 0,0 en nu weer geld over de balk gooien zitten de lowlands gangers ook echt op te wachten . Jordaan in de polder op eigen kracht veel mooier ome Job(subsidie) fackeldy

  reageer
 • Tja kreeg gelijk

   

  Lelystad wil zich profileren als leuke stad.... Dat is net zo absurd als Almere die zich toeristisch noemt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zhangwei

   

  Prachtig. Waar blijft Dronten? Zou daar ook goede pr zijn. Kom op Aat doe positief mee!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert