Oefenen voor huizenbouw in Kenia

ZEEWOLDE
Een groep van 32 Zeewoldenaren heeft zaterdag geoefend met het bouwen van huizen. Zij doen dit ter voorbereiding van een trip die ze gaan maken naar Kenia. De groep gaat twee huisjes bouwen op het vakantiepark Oloolua-Resort, een stukje onder de hoofdstad Nairobi.

De opbrengsten van het vakantiepark gaan rechtstreeks naar de stichting Imani. Deze organisatie vangt weeskinderen op en voorziet ze van onderdak, voedsel en onderwijs. Door de bouw van twee extra huisjes gaan de inkomsten omhoog.

De jongeren die meegaan op de vrijwilligersreis hebben weinig verstand van bouwen. Bij de kluslessen die ze zaterdag op een bouwterrein in Amsterdam hebben gehad, leerden ze de eerste beginselen van metselen, timmeren, loodgieterswerk en het aanleggen van elektriciteit. 

De Keniagroep 2017 is een particulier initiatief vanuit de Protestantse Gemeente Zeewolde. Een deel van de vrijwilligers vertrekt op 12 juli, de rest gaat op 19 juli. Twee weken later moeten de vakantiehuisjes af zijn.

reacties (6)

 • LB

   

  Beste HM, Wat een reactie weer? De bouwmaterialen worden gekocht in Kenia en er wordt gebouwd met Kenianen!! Alleen met geld van sponsoren, gulle gevers en door het inzamelen van geld dmv acties, uit Nederland. Dus als je weer eens zo'n reactie wil schrijven laat je dan eerst goed informeren. Één van de bouwers.

  reageer
 • HM

   

  Als ze nou eens daar de bouwmaterialen kochten en dan vervolgens Kenianen inhuurden om die huisjes te bouwen. Dan hadden die er tenminste ook nog wat werk aan en konden ze wat verdienen. Nu wordt er werk gedaan door amateurs ten koste van de kostwinning van de vakmensen daar. Ontwikkelingshulp is vaak vanuit een goed hart bedacht, maar verprutst meer dan het helpt.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Zoiets schreef ik ook maar dat mag blijkbaar niet. Voor de prijs van 5 tickets had een aannemer het daar graag geleverd. Nu moet er zoveel geld verknald worden voor een levenservarinkje van twee weken rommelen.

 • Japio

   

  Het is toch mooi dat er jongeren zijn die de vakantie opofferen om anderen een kans te gunnen op een betere toekomst. Het mes snijdt natuurlijk aan twee kanten. Zo leer je klussen en heb je de kans om eens te zien wat er werkelijk in andere landen nodig is. Een goed initiatief, en ik wens ze dan ook veel succes.

  reageer
 • Hans

   

  Waarom zo negatief reageren? Jullie weten echt niet hoe het met veel weeskinderen in Kenia gesteld is. Worden vaak uitgebuit of komen in de prostitutie terecht. Ik vind het geweldig wat die vrijwilligers doen en wens ze heel veel succes!!

  reageer
 • Piet

   

  32 man voor 2 huisjes moet niet gekker worden. Ach leuke vakantie voor die mensen

  reageer
 • Marcel

   

  Als u dit als vakantie beschouwt moet u vragen of u lekker mee mag gaan - maar ook dan wel meehelpen met bouwen!

 • laat alle reacties zien
 • h. de groot

   

  Men gaat in Nairobi het grootste flatgebouw van Afrika neerzetten. Waarom geld brengen naar Kenia?

  reageer
 • Kees Prins

   

  We moeten nog steeds laten zien hoe goed we wel niet zijn. Kijk ons eens, zelfs al hebben we nul verstand van bouwen, we gaan gewoon.... Wij redden ze wel daar, want de huur van de 2 huisjes leveren bakken geld op voor de bevolking aldaar. Om met het kerkelijke te spreken: een gebed zonder eind deze flauwekul!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert