Vragen van VVD over weigering opnemen aangifte

ALMERE
De VVD in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld om erachter te komen waarom de politie een aangifte heeft geweigerd. De moeder van een 11-jarig meisje wilde aangifte doen, nadat haar dochter in de supermarkt werd gefilmd door een oudere man. De man zou het meisje ook hebben gevolgd. De VVD zegt zeer verbaasd te zijn dat de politie de aangifte van de moeder niet heeft opgenomen.

“De VVD heeft herhaaldelijk aandacht gevraagd voor het feit dat inwoners van Almere met enige regelmaat geconfronteerd worden met een weigerachtige houding van de politie om aangifte op te nemen. Het is namelijk onaanvaardbaar dat het beeld bij slachtoffers bestaat, zeker in dit soort ernstige situaties, dat de politie geen aangifte opneemt", aldus fractieassistent Ulysse Ellian.

De politie zegt tegen Omroep WNL- dat een interview met de moeder en het 11-jarig meisje heeft gehad  - dat de aangifte niet is opgenomen omdat er geen sprake is van een strafbaar feit. “Iemand filmen mag gewoon”, aldus een woordvoerder. De politie is inmiddels wel gestart met een onderzoek omdat vorig jaar een vergelijkbaar incident plaatsvond. Ze gaan het gesprek met de filmer aan en kijken of hij bij de hulpverlening bekend is.


reacties (11)

 • Cor

   

  Een aangifte is een verzoek tot vervolging die iedere agent die met het opsporen van dat strafbarefeit belast is Verplicht is op te nemen Niet de politie maar hey openbaarministerie bepaald of er n strafbaar feit gepleegd is en gaat eventiel tot vervolging over Zo is de wet en niet anders Alleen het OM kan van rechtsvervolging afzien en niet de politie

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ik moet beter lezen... De VVD zou zich moeten afvragen of de wet correct is i.p.v. afvragen of het correct is dat de politie zich er aan houdt.

  reageer
 • Jaanchi

   

  VVD, steek meer tijd in nuttige zaken. Voor je jezelf met dit soort juridische zaken bezig wil gaan houden, bereid je je dan in ieder geval beter voor. Hier trek je volgend jaar echt geen kiezers mee.

  reageer
 • Almeerder

   

  Beste mensen, De kern van de kwestie is toch niet of er wel of geen sprake was van een strafbaar feit waarvan aangifte kon worden gedaan. De kern is toch dat het niet normaal is dat een oudere man voor hem onbekende, zeer, jonge meisjes 'heimelijk' filmt en zelfs volgt. Reden genoeg toch voor de politie om in ieder geval moeder te laten weten/merken dat ze dit serieus nemen. Dat lijkt nu niet te zijn gebeurd. Het zal je kind maar wezen, toch....

  reageer
 • Ik

   

  Nee kern is dat de politie beticht wordt van weigering.

 • alex k

   

  stoer hoor van de vvd. maar er kan alleen aangifte worden opgenomen van een strafbaar feit. Wanneer de politie geen aangifte wilt opnemen, en je bent het daar niet mee eens, kan een klacht worden ingediend. Met deze reactie, zijn de vragen beantwoord

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paul

   

  De politiek in Almere heeft de neiging om zich met strafvervolging en de rechtsgang te bemoeien. Zonder enige kennis van zaken. Vooral de media te bespelen. Jammer maar kennelijk is dat het niveau van sommige vertegenwoordigers in de Almeerse politiek.

  reageer
 • .\/\/. De echtste

   

  Kom op VVD, aangifte kun je doen van een strafbaar feit. Wat is nu het strafbare feit? Onderbuik en je ongemakkelijk voelen staan niet strafbaar gesteld.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als ze bij de VVD niet weten dat er voor een "aangifte" sprake moet zijn van een eventueel ( da's dan weer aan de rechter) is, zachtjes uitgedrukt, verbazingwekkend. Nemen ze daar nu al een aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen?

  reageer
 • Ik

   

  Het is geen weigering. Er wordt iets onmogelijks gevraagd. Een aangifte wordt onder een bepaald strafbaar feit ingevuld. Als dit feit ontbreekt kun je wel wat willen maar vraag je iets wat niet mogelijk is. Heeft niks met weigeren te maken. Er is simpelweg geen artikel in het wetboek van strafrecht die filmen in een winkel verbiedt. Ook geen APV. Hooguit in huisregels zoals de NS dat heeft: verbod op filmen op stations.

  reageer
 • peter

   

  als er in ah gefilmd wordt tegen de zin van publiek in, dient ah aangifte te doen, ah is als eigenaar/gebruiker van het pand verantwoordelijk. mevrouw dient ah aansprakelijk te stellen als klant, dan kan ah het verder regelen.

  reageer
 • Inspecteur

   

  Logisch verhaal. Geen sf dus ook geen aangifte. Waar wil je aangifte van doen dan? Je wordt overal gefilmd overigens.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert