VVD maakt zich zorgen over late vergunningen

ALMERE
De VVD in Almere maakt zich zorgen over late vergunningen die de gemeente Almere afgeeft. Het wordt daardoor lastig voor inwoners om bezwaar te maken.

De VVD-fractie stelt schriftelijke vragen na berichtgeving van Omroep Flevoland over de late vergunning die festival GROW op het eiland Utopia eerder deze maand kreeg. Meerdere omwonenden hebben daarover geklaagd. Volgens de gemeente is er een personeelstekort op de afdeling die vergunningen afgeeft.

De VVD zegt dat omwonenden te laat een antwoord op hun klacht hebben gekregen. De fractie merkt zelf ook dat ze bij vragen aan de gemeente te weinig respons krijgt. Volgens de VVD 'lijkt ook hier communicatie weer een hardnekkig, terugkerend probleem'. De fractie is bang dat er ook vertraging gaat optreden bij bouwvergunningen voor het toekomstige Floriadeterrein en andere evenementen in de stad. 

reacties (13)

 • DHE

   

  Verhoog de bijdragen aan de Floriade, dan kan personeel probleem worden opgelost.

  reageer
 • Merreha

   

  De VVD is toch van een kleinere overheid. Dus ik begrijp deze reactie niet. Dit is toch wat de VVD wil.

  reageer
 • ineke van veen

   

  Wat een huichelarij daar bij de VVD het is toch al jaren bekend dat alle inzet, die dan ook nog mislukt, naar de Floriade gaat!! Wordt toch door die VVD aan alle kanten ondersteund dat megalomane project wat lijkt op een bodemloze put.

  reageer
 • Arend

   

  In de meeste gevallen heeft het niks te maken met de capaciteit op de afdeling, maar alles met de kwaliteit van de aanvraag. Als de aanvrager bagger indiend moet hij niet verwachten dat hij gelijk een vergunning krijgt. Als dan herhaaldelijk om aanvullingen of aanpassingen gevraagd moet worden, komt vanzelf de datum van het evenement dichterbij. Daar kan de afdeling vergunningen dan niks aan doen

  reageer
 • DHE

   

  Dus geen vergunning lijkt me dan en niet toch door laten gaan omdat het moet. Moet jij even vergunningsloos je huis verbouwen....

 • Jaanchi

   

  Het te laat afgeven van op tijd ingediende verzoeken van vergunningen is een ernstige vorm van onbehoorlijk bestuur, waardoor belanghebbenden de kans wordt ontnomen om tijdig bezwaar in te dienen gelet op de wettelijke termijnen. Dit mag nooit op personeelstekort afgeschoven worden. Maar in het geval Grow lijkt het wel opzet, aangezien hiermee de gemeente de jeugd probeert te paaien voor de Floriade. Misschien een onderwerp boor een raadsenquete?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Arie

   

  Het lijkt mij verstandig om de zin "het kan in Almere" te veranderen in: "het kan niet in Almere". De burger wordt niet gehoord en klagdn kan niet. Schande met dank aan de regenten.

  reageer
 • Jan

   

  VVD Heeft 30 kilo boter op hun kop. Dat is de Raad al weken van te voren doorgegeven door middel van een brief van bewoners. Om nu pas in actie te komen is weer een toneelstukje VVD om stemmen te winnen.

  reageer
 • KC

   

  De gemeente heeft er ook een hand je van. Activiteit is al voorbij en toch kan je daar binnen 6 weken tegen protesteren. Kijk maar eens in de Flevopost.

  reageer
 • KC

   

  Aanvulling: De gemeente Lelystad

 • Parkwijker

   

  De vergunning voor het verdomde containerpark aan de Carel Willinklaan had de gemeente anders rap geregeld :-( En de omwonenden maar voorliegen...

  reageer
 • michael

   

  Prima.... hoe korter de periode mensen kunnen klagen of protesteren des de beter !!

  reageer
 • waterwijker

   

  Als ik ergens bang niet voor ben, dan zijn het juist niet afgegeven bouwvergunningen voor dat floriade gedoe. Hoe eerder die onzin stopt, hoe beter.

  reageer
 • Jos

   

  De gemeente Almere heeft bij deze afdeling al vele jaren een personeelstekort. Het is gewoon geen prioriteit

  reageer
 • kees d.

   

  De gemeente Almere dient er voor te zorgen dat de vergunningen eerder worden afgegeven of het personeelsprobleem van betreffende afdeling oplossen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert