Meer aandacht voor het verbeteren van veevoer

DRONTEN • Wo 28 juni 2017 | 14:31 • Woensdag 28 juni 2017 | 14:31
Aeres Hogeschool Dronten krijgt een hoogleraar precisie veevoeding. De Hogeschool wil op deze manier meer aandacht besteden aan het verbeteren van veevoer. Dit kan goed zijn voor de gezondheid van met name kippen, varkens en koeien en de uitstoot van slechte stoffen in het milieu kan zo beperkt worden. 

Laura Star is benoemd als lector. Star heeft ruim negen jaar ervaring bij Schothorst Feed Research en een uitgebreide achtergrond in de veevoeding. Na haar studie Zoötechniek bij Wageningen University promoveerde zij binnen de pluimveesector. Het lectoraat is een samenwerking tussen Aeres Hogeschool Dronten en het bedrijf Schothorst Research. 

Binnen het lectoraat ligt de focus op drie deelgebieden: precisie veevoeding, diergezondheid en milieuzorg binnen de varkens- en pluimveehouderij. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzocht hoe door veevoer het medicijngebruik vermindert kan worden.






 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel