Meer aandacht voor het verbeteren van veevoer

DRONTEN
Aeres Hogeschool Dronten krijgt een hoogleraar precisie veevoeding. De Hogeschool wil op deze manier meer aandacht besteden aan het verbeteren van veevoer. Dit kan goed zijn voor de gezondheid van met name kippen, varkens en koeien en de uitstoot van slechte stoffen in het milieu kan zo beperkt worden. 

Laura Star is benoemd als lector. Star heeft ruim negen jaar ervaring bij Schothorst Feed Research en een uitgebreide achtergrond in de veevoeding. Na haar studie Zoötechniek bij Wageningen University promoveerde zij binnen de pluimveesector. Het lectoraat is een samenwerking tussen Aeres Hogeschool Dronten en het bedrijf Schothorst Research. 

Binnen het lectoraat ligt de focus op drie deelgebieden: precisie veevoeding, diergezondheid en milieuzorg binnen de varkens- en pluimveehouderij. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzocht hoe door veevoer het medicijngebruik vermindert kan worden.


 

reacties (1)

  • Jan bakker

     

    De sector weet als geen ander hoe om te gaan met veevoeding! ! Daar hebben ze geen clubje studenten voor nodig! !! Lachwekkend! !!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert