Festival OORD uitgesteld vanwege weersvoorspelling

EMMELOORD
Het festival OORD dat zaterdag in Emmeloord zou plaatsvinden, wordt uitgesteld naar 2 september. Volgens de organisatie van het culturele festival is daartoe besloten vanwege de slechte weersverwachting.

Als er zaterdag zoals voorspeld werkelijk meer dan 30 millimeter regen zou vallen, konden er volgens OORD op het terrein onveilige situaties en overlast door water en blubber ontstaan.

Handjevol mensen
De organisatie wilde ook niet dat vrijwilligers tijdens het aankleden van het terrein in de regen moesten werken. OORD was bovendien bang dat het publiek het zou laten afweten en dat artiesten daarom voor een handjevol mensen moesten optreden.

Aankleding blijft bruikbaar
Volgens de organisatie kan de vernieuwde aankleding van het festival ook op 2 september nog prima gebruikt worden. Wel is nog onduidelijk of alle artiesten en kunstenaars die zaterdag zouden optreden ook op de nieuwe datum beschikbaar zijn.

reacties (3)

 • Opa

   

  Wat dom dom dom. Je moet nooit luisteren naar weermannen., het kan op dat moment wel prachtig weer zijn.

  reageer
 • Moraalridder

   

  Jammer maar een volkomen wijs besluit Als organisatie moet je de ballen er voor hebben om dit op het laatste moment te cancelen Bravo.

  reageer
 • Sik-om

   

  De charmes van het weder wordt zwaar onderschat, kletsnat worden in de Zomer is toch heerlijk? Lekker met je lief schuilen onder een stuksten plastiek wie wil dit nu niet?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert