Urkers gered van zinkend schip voor Noorse kust

URK • Vr 30 juni 2017 | 7:45 • Vrijdag 30 juni 2017 | 7:45
Vijf Urkers zijn gistermiddag voor de Noorse kust gered van een schip dat op het punt stond om te zinken nadat het op een rots was gevaren. Dat schrijft de Noorse krant Fosna-Folket. De mannen zijn met een helikopter van boord gehaald en maken het goed.

Het gaat om het schip 'Guardian' van het Urker bedrijf Braveheart Marine, dat op weg was naar Moermansk voor een project bij Nova Zembla. Directeur Jelle Hakvoort van Braveheart Marine is direct naar Noorwegen gevlogen. Het is voor hem moeilijk om contact te krijgen met de bemanning vanwege slechte verbindingen.

Het schip is volgens Hakvoort naar een haven gevaren en de kapitein is al met zijn personeel aan boord om de gaten te herstellen. "Wat er precies gebeurd is is onduidelijk, maar vast staat dat er iets is geraakt. Het schip is gelukkig niet gezonken en de schade is materieel, dat kunnen we herstellen. Belangrijkste is dat de mannen gezond zijn."

[https://twitter.com/BH_Marine/status/880696573147193346]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel