Zeewolderdijk dicht tot half augustus

ZEEWOLDE
De Zeewolderdijk (N707) en het fietspad dat er naast ligt, gaan vanaf maandag dicht tot en met 11 augustus. De weg en het fietspad zijn toe aan onderhoud en worden gedeeltelijk verbreed.

De werkzaamheden gebeuren nu, omdat werkzaamheden aan een dijk alleen buiten het stormseizoen mogen plaatsvinden. De weg krijgt een nieuwe laag asfalt en het asfalt van het fietspad wordt vervangen door beton. Ook wordt het hekwerk tussen de rijbaan en het fietspad weggehaald. 

Het verkeer wordt omgeleid via de Ganzenweg, Gooiseweg en Spiekweg. Bestemmingsverkeer en bewoners van de Sternweg en de Ossenkampweg mogen wel doorrijden. De aanliggende bedrijven en de Biezenburcht blijven bereikbaar voor bezoekers. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Knardijk en Ossenkampweg.

reacties (5)

 • Jacob

   

  Zeewolde was nog meer in het (landelijke) nieuws dit weekend. Iets met een restaurant op het Trekkersveld. Waarom tref ik daar niets in het Flevonieuws van aan?

  reageer
 • Liz

   

  Voor de mensen die met de bus reizen naar Harderwijk of Lelystad of Dronten: er rijdt overdag geen bus meer door of langs het centrum (bus 159) en alle bussen gaan omrijden via de Gooiseweg en Ganzenweg. Over overstapmogelijkheden kan Connexxion helaas niks zeggen. Dus houd rekening met langere reistijden door de omweg en omdat je een stuk moet lopen/fietsen om überhaupt bij een halte te komen in Zeewolde. Plus het is zomerrooster en bus 142 rijdtdan minder vaak. Lang leve het openbaar vervoer van en naar Zeewolde. Helaas.

  reageer
 • kees d.

   

  Wel jammer dat de dijk dit jaar al eens dicht geweest is door werkzaamheden in Zeewolde. Misschien de volgende keer een beetje meer overleg tussen gemeente en provincie. Verder heb ik het water van het Wolderwijd nog nooit over de dijk zien slaan.

  reageer
 • zeewoldenaar

   

  Weet iemand waarom dat hekwerk wordt verwijderd? Dat is toch ooit geplaatst omdat autolampen de fietsers en brommers verblinden?

  reageer
 • Zeewoldense

   

  Behoren de kiepwagens die ik (met veel ergenis) iedere dag zie rijden dan ook tot t verleden na de opknapbeurt? Zou goed zijn om deze zware jongens ook om te laten rijden! Gevalletje handhaven schat ik zo in.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Nog nooit gehoord van een ontheffing? Nou, bij deze dan. Er valt niks te handhaven aangezien er een ontheffing is afgegeven voor die zware jongens. En ja, zolang de dijk dicht is moeten ze ook omrijden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert