Jeugdkorps Showband Urk trapt taptoe af

EMMELOORD
De taptoe in Emmeloord werd zaterdagavond druk bezocht. De tribune van SC Emmeloord zat vol, mensen stonden en zaten ook langs de randen van het veld. Op dat veld lieten de verschillende showbands zich van hun beste kant zien. 

Een eigen korps heeft Emmeloord niet meer. "Dat is toch wel jammer," laat Bertus Ritsema van de organisatie weten. "Drie jaar geleden bestonden ze nog wel en waren ze er natuurlijk bij." Het enige Flevolandse korps dat er zaterdag wel bij was, was het Jeugdkorps van Showband Urk. Verder kwamen de korpsen uit Zwolle, Opende, Sassenheim en Kampen. 

In 2012 werd de oude traditie van een taptoe in Emmeloord weer nieuw leven ingeblazen. Normaal gesproken wordt het evenement om de twee jaar gehouden, maar vorig jaar ging het door omstandigheden niet door. De organisatie vond dit jaar ook een mooie tijd, omdat het voor Emmeloord ook een jubileumjaar is met '75 jaar droog'. Wanneer de volgende taptoe wordt gehouden is nog onduidelijk. 

reacties (4)

 • fan

   

  kreeg echt kippevel .....wat een toppers

  reageer
 • fan

   

  Ja echt een top band uit urk. Jammer dat er weinige zijn die foto's of video's van deze topband maken.of online te zien is.

  reageer
 • Moraalridder

   

  Heeft SCE eindelijk een volle tribune.

  reageer
 • Polder

   

  OOK dat heeft URK,een EIGEN topshowband!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert