Jongerencafé ontmoetingsplaats voor Eritreeërs

LELYSTAD
Het jongerencafé voor Eritreeërs in ontmoetingscentrum Open Haven in Lelystad trok maandagavond zo'n twintig belangstellenden. Voor de derde keer dit jaar organiseerde stichting Youth for Christ de bijeenkomst waarbij eten en een goed gesprek centraal staan.

In Lelystad wonen zo'n 200 Eritreeërs tussen de 14 en 27 jaar oud die zijn gevlucht voor het dictatoriale regime in hun thuisland. Jongerenwerker Rick van der Molen wil met het café de jongeren een 'warme' plek bieden. Bovendien helpt hij bijvoorbeeld bij het begrijpen van brieven van instanties. In Nederland stopt de begeleiding voor alleenstaande asielzoekers als zij 18 jaar worden. Veel Eritreeërs spreken dan slecht Nederlands, zijn laag opgeleid en moeten nog trauma's verwerken.

Na de zomer wil Youth for Christ het jongerencafé wekelijks gaan houden. Nu was het om de twee maanden. Voor de maaltijd betalen de bezoekers een kleine bijdrage.

reacties (5)

 • Jettie

   

  Beste Jan, de jongeren betalen 5 euro voor hun eten, dus gelukkig kost het u niets.

  reageer
 • Hans K

   

  Wat een goed streven. Saté pinda en patatjes oorlog liepen het best.

  reageer
 • pieter

   

  Ik zie geen vrouwelijke Eritreeërs, ???? wel een autochtone welzijnswerker, !! waarvan velen zich heel snel directeur van zo'n centrum gaan noemen. zou een (gepensioneerde) leraar Nederlands geen beter idee zijn om b.v. de taal te leren.

  reageer
 • Janneke

   

  Tof dat dit georganiseerd wordt! Hopelijk helpt het voor de integratie.

  reageer
 • Jan

   

  Nu nog even sparen en ze kunnen op vakantie naar.. Eritrea... Journalist Karstens heeft dit uitgebreid onderzocht. En u, mag hiervoor als hardwerkende hiervoor betalen...

  reageer
 • Barbara

   

  Karstens zou ik ook zonder betaling niet snel aan mijn keukentafel noden voor wat patat en sateetjes, al zal hij ook wel trauma's hebben opgelopen ondertussen. Dat beïnvloedt vast en zeker zijn van verre afkomstige verhalen. Bovendien kan hij als het hem te veel wordt vluchten in zijn werk of even in zijn thuisland wat pauze inlassen. Daarom geen commentaar op dit fijne initiatief.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert