Grote brand verwoest bedrijf Fazantendreef

DRONTEN
Een bedrijf aan de Fazantendreef in Dronten is in de nacht van maandag op dinsdag volledig uitgebrand. Het gaat om funfit24.nl, een bedrijf dat gebruikte fitnessapparatuur verkoopt.

De eerste melding kwam rond 02:30 uur bij de brandweer binnen. Toen die bij het bedrijf kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Volgens Wim van Eck van Brandweer Flevoland woedde de brand in de grote bedrijfshal waar de fitnessapparatuur stond.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen kantoren en naar omliggende gebouwen. De brandweer in Dronten kreeg hulp van collega's uit Swifterbant en Lelystad. Er werden drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet.

Volgens de politie is de brand vermoedelijk door een technisch mankement ontstaan.reacties (3)

 • Peter

   

  Zolang je die stukjes niet op eet is er niets aan de hand.

  reageer
 • inger

   

  Er komen altijd gevaarlijke stoffen vrij bij een brand! MAar er worden idd metingen gedaan en als de concentraties te hoog zijn wordt daar melding van gemaakt. De verslaggever van omroep flevoland is trouwens mooi snel ter plaatse (NOT) half 3 melding en meneer komt om 4 uur aanzetten.

  reageer
 • Monica

   

  Er staat niet bij of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.. Toen ik vanmorgen op mijn werk kwam lagen overal stukjes verbrand materiaal, ook bij het bedrijfspand waar ik werk. Dan wil je toch wel graag weten of dit kwaad kan.

  reageer
 • Inspecteur

   

  Bij brand komen altijd gevaarlijke stoffen vrij. Namelijk rook en roetdeeltjes. Rook is altijd giftig.

 • wj

   

  Bij een brand komen ALTIJD schadelijke stoffen vrij, alleen men spreekt over gevaarlijke stoffen als er bijv. Asbest of ander chemisch materiaal vrijkomt. Maar rook is per definitie gevaarlijk en schadelijk voor de gezondheid. Maar aangezien de brandweer hier geen melding heeft gemaakt van mogelijk asbest dat is vrijgekomen, zou ik me om die stukjes die op de grond liggen niet heel druk maken.

 • kees d.

   

  Denk het niet omdat de brandweer tijdens een brand metingen verricht en zeker ook op asbest controleert. Ook brandweer mensen lopen gevaar tijdens en na het blussen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert