Stad populair bij Amsterdammers

ALMERE
Almere is in trek als woonplaats. Voor het eerst in drie jaar verhuisden er meer mensen uit andere Nederlandse steden naar Almere dan andersom. De stad was vooral populair bij Amsterdammers. Ruim 2.300 inwoners uit de hoofdstad vestigden zich in Almere. Dat blijkt uit cijfers over de ontwikkeling van de Almeerse bevolking in 2016 van de gemeente Almere. 

Ruim 11.000 mensen kwamen vorig jaar in Almere wonen. In dat jaar verwelkomde de gemeente ook zijn 200.000ste inwoner. De meeste nieuwe Almeerders komen dus uit Amsterdam. Daarna volgen Lelystad en Utrecht. In totaal verhuisden er 643 personen meer naar Almere dan dat er vertrokken naar andere Nederlandse steden. 

Het stadsdeel dat de meeste nieuwe inwoners verwelkomde was Almere Hout. In dat stadsdeel ligt ook nieuwbouwwijk Nobelhorst. Almere Poort staat op plek twee. 

Van de buitenlanders die zich in Almere vestigden komen de meesten uit Polen (166 mensen), op de voet gevolgd door Syrië (151 mensen). 

reacties (3)

 • Maartje

   

  Almere is inderdaad zichtbaar in trek bij inwoners uit Amsterdam Zuidoost

  reageer
 • Hannes

   

  De tijden dat de instroom dubbel en dwars, niet bij te houden was is voorbij! Alleen met het voorkomen en verbeteren van de bestaande verpaupering kan de ontwikkelingen en imago voor Almere nog veel teweeg kunnen brengen! (En daar past geen Floriade/woonwijk bij!)

  reageer
 • pieter

   

  tot het fietstochtje over het spoorbaanpad. ?

  reageer
 • Kees

   

  Hoezo? Fiets daar regelmatig, prima fietspad!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert