Forse klachten over verzorgingshuis 's Heeren Loo

ALMERE • Wo 5 juli 2017 | 16:40 • Woensdag 5 juli 2017 | 16:40
"De hygiëne is ruk, het eten is slecht en wasgoed wordt gestolen." Hans van Berkum en Ellen Kemp, beiden ouder van een verstandelijk gehandicapt kind, trekken aan de bel over de verzorging van hun kinderen. Zoë en Michael verblijven in een woning voor mensen met een verstandelijke beperking van 's Heeren Loo in Almere.

Lange lijst met klachten
De ouders hebben een waslijst aan klachten. Volgens hen wordt er geen goede basiszorg geleverd, laat de hygiëne te wensen over en lopen er muizen rond op de locatie. Ze zijn ook niet te spreken over de kundigheid van sommige personeelsleden en maken zich zorgen dat er te veel flexkrachten worden ingezet. Zo zouden overdrachten niet gelezen worden en noodzakelijke handelingen voor hun kinderen niet plaatsvinden. Ook zouden spullen van de kinderen worden gestolen en zou daar niet adequaat op gereageerd worden. Ze krijgen de spullen wel terug, maar er wordt geen aangifte gedaan.

's Heeren Loo erkent problemen
Van Berkum en Kemp hebben hun klachten al besproken met de zorginstelling, maar zeggen daar weinig tot geen gehoor te vinden. Ze zijn dan ook van plan een klacht in te dienen bij de inspectie en het zorgkantoor.

's Heeren Loo erkent dat de zorg enige tijd geleden niet optimaal was. Maar de instelling stelt dat, mede naar aanleiding van de klachten, de zorg is verbeterd. "Er zal best nog wel eens wat misgaan, maar we hebben alles nu goed op orde. Op de hygiëne wordt goed gelet, de muizenplaag wordt aangepakt en het aantal flexkrachten is omlaag gebracht. Dat er spullen zijn kwijtgeraakt, betreuren we. Als de ouders denken aan diefstal, dan moeten zij aangifte doen", aldus de regiodirecteur Roland Stavorinus.

Onafhankelijk onderzoek
Stavorinus betreurt de situatie omdat hij dacht nog in gesprek te zijn met de twee ouders. Hij wil de ontstane situatie oplossen door een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. Daar zou dan uit naar voren moeten komen of de klachten standhouden. Hij heeft er geen bezwaar tegen als de inspectie wordt ingeschakeld. Ook wil hij hulp bieden bij het eventueel elders plaatsen van Michael en Zoë.
De ouders hebben dat ook overwogen, maar trekken nu toch aan de bel omdat een overplaatsing jaren op zich kan laten wachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel