Forse klachten over verzorgingshuis 's Heeren Loo

ALMERE
"De hygiëne is ruk, het eten is slecht en wasgoed wordt gestolen." Hans van Berkum en Ellen Kemp, beiden ouder van een verstandelijk gehandicapt kind, trekken aan de bel over de verzorging van hun kinderen. Zoë en Michael verblijven in een woning voor mensen met een verstandelijke beperking van 's Heeren Loo in Almere.

Lange lijst met klachten
De ouders hebben een waslijst aan klachten. Volgens hen wordt er geen goede basiszorg geleverd, laat de hygiëne te wensen over en lopen er muizen rond op de locatie. Ze zijn ook niet te spreken over de kundigheid van sommige personeelsleden en maken zich zorgen dat er te veel flexkrachten worden ingezet. Zo zouden overdrachten niet gelezen worden en noodzakelijke handelingen voor hun kinderen niet plaatsvinden. Ook zouden spullen van de kinderen worden gestolen en zou daar niet adequaat op gereageerd worden. Ze krijgen de spullen wel terug, maar er wordt geen aangifte gedaan.

's Heeren Loo erkent problemen
Van Berkum en Kemp hebben hun klachten al besproken met de zorginstelling, maar zeggen daar weinig tot geen gehoor te vinden. Ze zijn dan ook van plan een klacht in te dienen bij de inspectie en het zorgkantoor.

's Heeren Loo erkent dat de zorg enige tijd geleden niet optimaal was. Maar de instelling stelt dat, mede naar aanleiding van de klachten, de zorg is verbeterd. "Er zal best nog wel eens wat misgaan, maar we hebben alles nu goed op orde. Op de hygiëne wordt goed gelet, de muizenplaag wordt aangepakt en het aantal flexkrachten is omlaag gebracht. Dat er spullen zijn kwijtgeraakt, betreuren we. Als de ouders denken aan diefstal, dan moeten zij aangifte doen", aldus de regiodirecteur Roland Stavorinus.

Onafhankelijk onderzoek
Stavorinus betreurt de situatie omdat hij dacht nog in gesprek te zijn met de twee ouders. Hij wil de ontstane situatie oplossen door een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. Daar zou dan uit naar voren moeten komen of de klachten standhouden. Hij heeft er geen bezwaar tegen als de inspectie wordt ingeschakeld. Ook wil hij hulp bieden bij het eventueel elders plaatsen van Michael en Zoë.
De ouders hebben dat ook overwogen, maar trekken nu toch aan de bel omdat een overplaatsing jaren op zich kan laten wachten.

reacties (15)

 • Jan

   

  Als de inspectie komt bellen ze drie weken van te voren op dat ze komen

  reageer
 • Flevoburger

   

  De overheid loopt al jaren idioot te bezuinigen op alles wat met onze burgers te maken heeft. Vervolgens loopt het binnen onze maatschappij helemaal verkeerd en gaan we elkaar onderling de tent "uitvechten". Rutte vindt dat helemaal schitterend. Alles onder het motto "Verdeel en heers" . En ondertussen worden heel stiekempjes alle regels met betrekking tot "top salarissen en bonussen" zachtjes weg gewerkt zodat het grote graaien gewoon doorgang kan vinden. Graaien van de Euro's die bijvoorbeeld in de zorg thuis horen en dan wel op de werkvloer en niet in de zakken van ( meestal overtollig) parasitair management bob volk....

  reageer
 • Jan

   

  De ijverigheid en felheid waarmee u hier de antwoorden geeft op de mening van een ander illustreert hoe u aan tafel zat met de bestuurder. Daarnaast: u hebt geen klacht ingediend bij de inspectie. Waarom niet? Dat is de meest logische stap. Niet die van de media zoeken, dat is voor eigen rechter spelen en aan de schandpaal nagelen en niemand wordt hier beter van.

  reageer
 • Ouder en zorgmedewerker

   

  Jammer dat ouders de media zoeken om hun gelijk te halen. Zonder eerst een officiële klacht bij de organisatie of bij de inspectie in te dienen. Op deze manier worden medewerkers en belangrijker nog cliënten (ook hun eigen kinderen) betrokken in een onnodig mediacircus. Naam van de woongroep en plaats worden genoemd. Hoe zit het met de privacy van deze kwetsbare bewoners? Of hun gemoedstoestand? Helpt dit de basiszorg, is dit een veilige woonplek? Hebben deze ouders en de media daar ook geen verantwoordelijkheid?

  reageer
 • Ellen

   

  Mijn gelijk halen ? U snapt er helaas weinig van.

 • Ellen

   

  Het is geen gelijk halen beste ouder/ zorgmedewerker. U snapt het helaas niet. Noodklok ten gehore brengen nadat de organisatie niks doet met de klachten, aanbevelingen en tips...na bijna 3 jaar praten. Wederom komen de medewerkers sterk naar voren als het slachtoffer. Als zij nu eens hun werk deden hadden wij geen noodklok hoeven luiden. Als zij met onze steun ( die men weigerde) hun leidinggevende aanspraken om samen sterk front te vormen... U maakt zich bezorgd om de gemoedstoestand van o.a. mijn kind? Dat doe ik al jaren in dit desbetreffende huis. En denkt u dat de organisatie zich daar druk overmaakt of zich hier voor inzet? Verloop van personeel was schrikbarend...rara. Ik hoop dat iedereen nu eens wakker wordt en zich realiseerd dat het anders moet. En dat dit de eerste stap is.

 • Edina

   

  Het is niet altijd kunnen de problemen oplossen. Het zijn mensen die zijn nu ervarisdeskundigen zij leren om deze instantie te verbeteren. Deze mensen zijn proberen om dit kunnen voor te toekomst voorkomen. Sommige mensen is juist woorden goed geholpen van 's Heren Loo. Ik hoop dat snel kunnen oplossen dit probleem.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ellen

   

  De organisatie beloofd beterschap en als ouder zijnde wil je dit graag geloven. Er gaan maanden voorbij, vele vele gesprekken tot en met directeuren. Telkens het voordeel van de twijfel geven... tegen beter weten in. Deze beslissing is niet makkelijk om te maken : publiek aandacht vragen voor extreem matige zorg voor mensen met verstandelijke beperking. Net zo min makkelijk om de beslissing te nemen om hulp te zoeken bij het opvoeden/groot worden van je kind. Het idee dat ik en andere ouders een fijn leven kunnen hebben omdat mijn kind in een instelling woont heeft het echt niet begrepen. Ik heb proffesionele zorg nodig welke ik niet meer kan geven. Mijn kind heb ik tot aan mijn graf. Hoezo een vrij en lekker leven? Schaam u diep. Als moeder en mantelzorger heb je maar zoveel te geven : en ik schaam mij niet dat ik het niet meer alleen kan. Ik durf om hulp te vragen in het belang van mijn kind. De strontkar die ik hier meerdere malen voorbij zie komen geldt zeker ook voor al die kinderen die hun dementerende vader/moeder in een verpleeghuis liefdevol laat verzorgen? Want waarom neem je ze niet in huis? Een ieder mag een mening hebben, maar ik verwacht wel dat U weet waar u het over heeft. Die absurde uitlatingen slaan kant noch wal.

  reageer
 • Saskia

   

  Wat ik niet snap aan dit verhaal is dat ouders zeggen dat ze de media zoeken omdat het nog jaren kan duren voordat er een overplaatsing kan plaats vinden. Wat verwachten de ouders van deze actie? Enig idee wat dit met de begeleiders doet of de andere bewoners? En de basis zorg is super slecht maar de kinderen blijven daar wel zitten? Ik zou mijn kind naar huis halen, elke ouder zou toch zijn of haar kind moeten beschermen. Als het je echt om je kind zou gaan zou je de inspectie bellen en het aan hen overlaten ipv de media tte zoeken. Komt op mij over als aandacht zoeken...erg triest over de rug van alle bewoners en de begeleiders. Veel sterkte aan de begeleiders, ik kan niet geloven dat jullie zo slecht zijn als hier vermeld wordt. En ja ik werk ook in de zorg

  reageer
 • Ellen

   

  U wenst de begeleiding sterkte? Diegene die sterkte nodig hebben zijn de bewoners. Kijk eens op de klokkeluidersite voor verstandelijk gehandicapten... dan zul je lezen dat het dus echt wel bestaat, nogsteeds.

 • Lien

   

  Elk verhal heeftt 2 kanten. Ik zou als ouder als alles zo ruk was mijn kinderen in bescherming nemen en ze daar weg halen. En niet eerst op een wachtlijst laten plaatsten en vervolgens media aandacht zoeken en overal op gaan reageren hier. Steek die tijd dan in uitzoeken naar een andere woonvorm! Haal ze dan per direct weg uit de o zo slechte situatie. Marja daar moet je vast een ouder voor zijn om zo te denken.

  reageer
 • Hans

   

  Je weet duidelijk niet hoe het werkt in onze mooie verzorgingsstaat.

 • Pietje

   

  Er moeten eerst klachten komen voordat een muizenplaag wordt aangepakt? Waarom wordt dat niet direct aangepakt?? Zeker als je professioneel mensen opvangt, dan zijn dat toch basis voorwaarden? Waarom zoveel flex krachten? Waar zijn de vaste krachten? Die de veiligheid en structuur voor deze doelgroep moeten bieden . Ik vind het triest dat dit onze zorginstellingen zijn waar duur voor betaald wordt

  reageer
 • Ouder

   

  En die ouders zijn niet de enigen die ervaren dat er gestolen wordt en niets aan gedaan. Die muizen zullen wel eens uitgeroeid worden, en het zal ongetwijfeld moeilijk zijn om vast personeel te vinden, maar ja daar hebben de bewoners weinig aan. Het is een typerende reactie van medewerkers bij dit soort organisaties, direct roepen dat ouders en bewoners het fout zien en zij echt alles beter weten. Wanneer leren ze toch eens normaal communiceren.

  reageer
 • Hector

   

  Communiceren via de (social-)media verdient ook geen schoonheidsprijs. Ook niet met de bekende flauwe smoes dat dit de enige resterende optie is.

 • Flevo

   

  Helaas staan medewerkers ook vaak met de rug tegen de muur, worden onvoldoende gefaciliteerd, komen om in het werk en krijgen de klachten over zich heen die eigenlijk richting management moeten gaan

 • Karel

   

  Soms heb je geen andere weg meer dan de media zoeken, deze ouders hebben groot gelijk. Het gaat wel om de zorg van hun kind. Ik vind 2,5 jaar lang geduld hebben eigenlijk ook al bijzonder lang, ik had publiekelijk al eerder aan de bel getrokken. Heel slechte zaak van 's Heeren Loo. En de heer of mevrouw 'Dus' heeft er helemaal geen verstand van en gooit hier zelf met modder, naar de ouders en hun kind.

  reageer
 • Jaauwk

   

  Als de zorg voor hun kinderen zo beroerd is waarom nemen ze deze klagers hun kinderen dan niet in huis. Ouders weten volgens mij wat het beste is voor hun kinderen. Of is het veel makkelijker om ze weg te stoppen en zelf lekker je handen vrij te hebben voor een leuk leven. Vervolgens lekker makkelijk afgeven op de zorginstelling waar mensen werken die met veel liefde en passie voor deze mensen hun werk doen?

  reageer
 • Karel

   

  U moest zich schamen. U weet niet waar u het over heeft en wat de zorg voor een gehandicapt kind inhoudt. Zelf zeker gezonde kinderen? Tel dan uw zegeningen.

 • Anne64

   

  Kinderen stop je niet weg die breng je in goed vertrouwen naar een instelling en zoiets beslis je niet van de ene dag op de andere het lijkt me zwaar genoeg voor ouders om die zorg te moeten geven aan deze kinderen . Overigens wat is er mis met een leuk leven hebben ze daar geen recht op dan ? Iedereen heeft recht op een goed leven ondanks de tegenslagen in het leven

 • Hans

   

  Ik vermoed dat u media bedoelt en wat vloeken betreft....er zit geen vloek in dit fragment. Na meer dan 2 jaar vruchteloos proberen is het zoeken van de publiciteit wellicht een middel om tot een oplossing te komen omdat de zorginstelling, itt wat gezegd wordt door de regiodirecteur, geen enkele moeite doet de dialoog te zoeken. DUS, het zou u sieren uw naam te vermelden ipv u te verschuilen achter 3 letters. Dat is het fijne van sociale media...je kunt in tegenstelling tot wat Ellen en ik gedaan hebben, lekker anoniem reageren.

  reageer
 • Dus

   

  Ik vind "ruk" en "zaad" vloeken. Of althans; veel te grof taalgebruik. Onnodig ook. Als mijn kinderen die woorden in de mond nemen, dan zeg ik daar wat van. Een volwassen vrouw die medestanders zoekt in de samenleving voor misschien wel een heel terecht probleem komt bij mij niet geloofwaardig over zo. De goodwill die ze wellicht heel terecht zou kunnen krijgen ondermijnt ze hiermee.

 • Dus

   

  Er is een route voor klachten. Die hebben deze ouders niet uitgelopen. Wat ze wel hebben gedaan is met modder gooien op sociale media. Daarmee vergroten ze de polarisatie en zijn ze niet op zoek naar een oplossing. Wel hebben ze podium gekregen waar ze voor zichzelf om vroegen: aandacht. De kinderen worden vooral beter van het gesprek en de oplossing, niet van televisieopnames van vloekende ouders.

  reageer
 • Ellen

   

  Laat ik u vertellen dat als regio directeur niet in gesprek wil en je ondertussen 2,5 jaar verder bent... dit met water aan de lippen het eindresultaat is. DUS ( vooral verschuilen achter deze 3 letters). U roeptoeterd maar fijn verder zonder kennis van zaken . 👍 De beste stuurlui staan aan wal. Fijne dag DUS.

 • Brinkman

   

  Welkom in Nederland.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert