Raadzaal stadhuis krijgt opknapbeurt

ALMERE • Do 6 juli 2017 | 19:07 • Donderdag 6 juli 2017 | 19:07
De vergaderzaal van de gemeenteraad van Almere krijgt een opknapbeurt. In de huidige zaal zijn namelijk te weinig stoelen omdat het aantal raadsleden na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar toeneemt tot 45. Nu zijn het er 39. Het aantal raadsleden groeit omdat Almere sinds vorig jaar meer dan 200.000 inwoners heeft.

Met de verbouwing worden ook enkele functionele problemen opgelost. Zo is de vergaderzaal straks beter te beveiligen en kan het publiek veel dichterbij zitten. Ook de fractiekamers worden verbouwd. Die worden allemaal even groot.

Makkelijker naar de politieke markt
De verdieping van de gemeenteraad wordt verbouwd omdat het publiek de weg naar de wekelijkse Politieke Markt nu niet goed kan vinden. De gangen zijn te smal en de indeling is onlogisch, aldus de architect. 

De verbouwing kost 3,1 miljoen euro en begint volgende week. Alles moet klaar zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel