Man verdacht van doden vriendin in Suriname

ALMERE
Een 35-jarige man uit Almere wordt ervan verdacht in juni 2015 in Suriname zijn vriendin te hebben gedood. Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland heeft dinsdag bekendgemaakt de verdachte te vervolgen voor moord of doodslag. 

De 29-jarige vrouw uit Almere verdronk in de Surinamerivier, toen het stel op vakantie was in Paramaribo. Ze werd als vermist opgegeven en drie dagen later werd ze gevonden in de rivier. Uit sectie bleek aanvankelijk dat de vrouw was omgekomen door een ongeluk.

Een maand later kreeg de politie informatie dat er meer aan de hand zou zijn. Kort voor haar dood heeft de man ervoor gezorgd dat zijn vriendin een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering afsloot, waarbij hij als begunstigde werd aangemerkt. Na haar dood probeerde de man het verzekeringsgeld te innen.

De man is in mei van dit jaar aangehouden en zit sindsdien vast. De verdachte staat op 19 juli terecht voor de rechtbank in Lelystad. 


reacties (3)

 • Moraalridder

   

  Waarom niet in Suriname berechten slechtere omstandigheden in de cellen dus dan krijg je pas echt straf. ( moet wel bewezen zijn dat hij daadwerkelijkhaar vermoord heeft).

  reageer
 • Hans K

   

  Welke film zou deze man gekeken hebben in het vliegtuig. Te triest voor woorden. Hoop dat ie lang mag zitten.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Gaat dat zomaar in Suriname?

  reageer
 • Sranang man

   

  Alsof dit niet in nederland gebeurt.... Hier wordt alles veel slimmer ,sluwwer aangepakt

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert