Woonzorg Flevoland vreest nog steeds groei wachtlijsten

LELYSTAD
Woonzorg Flevoland vreest dat de wachtlijsten voor verpleeghuizen in Lelystad blijven groeien. Vorig jaar sloeg de organisatie alarm in politiek Den Haag in een brief aan staatssecretaris Martin van Rijn.

De staatssecretaris laat nu weten dat er onlangs een 'constructief' gesprek is geweest met Woonzorg Flevoland. De organisatie noemt het ook een fijn gesprek, maar zegt geen stap verder te zijn gekomen. De vrees is dat de wachtlijst van 70 personen verder gaat groeien.  

Volgens Woonzorg Flevoland moet er structureel meer budget komen voor verpleeghuizen. Dit onderwerp moet volgens de organisatie ook op de onderhandelingstafel komen tijdens de kabinetsformatie. 

reacties (11)

 • paul vennik

   

  De school sgl gaan toch dicht. Kunnen al die liefe mensen daar gaan wonen.

  reageer
 • HM

   

  Het effect is vooral symbolisch maar daarom niet onbelangrijk. Als het salaris van de bestuurder teruggebracht zou worden tot een ton per jaar, zou dat mogelijk net het salaris/loonkosten van een verzorgende schelen. Het effect is dus niet enorm groot. Maar het gaat om het symbolische effect. Bestuurders, ook nog liefst van linkse partijen die met de mond het feest van de nivellering aanhangen, regelen voor zichzelf dat ze boven de wettelijke regels uit kunnen komen zonder de wet te overtreden. Dat gaat meer over moreel besef dan over geld.

  reageer
 • Ikke

   

  3 x per jaar ziekmelding, is gesprek leidinggevende! Want dan is er meer aan de hand. Dus maak je borst maar nat! (Respect voor de zorg van je buurvrouw )

  reageer
 • ratje

   

  nou als je de salarisen van de hogere functionarisen omlaag schaalt, en dit soort bedrijven/instanties en instellingen weer terug brengt naar een echte NON profit organisatie dan blijft er dus meer geld over om gebouwen uit te bereiden/bij te bouwen en meer/beter zorg te kunnen bieden. Want hoe non profit zijn dit soort bedrijven als sommige hogere functies bijna kunnen zwemmen in het geld? Betekend dus dat er winst wordt gemaakt, die winst zou dan in de verzorgde/hulpverlenende/dienstgevende medewerkers moeten gaan en de gebouwen etc

  reageer
 • ron h

   

  sorry hoor, "ik moet" me maar je "ziekmelden", heet dat geen fraude? niemand "moet en mag" frauderen. lekker goedkoop om je baas te benadelen voor iets waar het probleem elders dan bij je baas ligt. Misschien zou je moeten zeggen "mijn baas moet mijn loon doorbetalen vanwege dit probleem" Als ik een verkeerde conclusie trek, leg het dan maar beter uit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron h

   

  misschien dat van dat geld een paar plaatsen kunnen worden betaald?

  reageer
 • hè

   

  En is het probleem van de wachtlijsten opgelost als zijn salaris wordt gekort? wel ff on topic blijven graag.

  reageer
 • ronald

   

  Treurig maar iedereen ,behalve den Haag wist dat dit zou gaan gebeuren .de 2e wereldoorlog generatie komt er aan dus we gaan bezuinigen op de ouderen ,net als de pensioenleeftijd omhoog wat meer geld gaat kosten, maar ja wij zijn werkende burgers en hebben geen verstand van bezuinigingen en slimme beslissingen lang leven de regering .

  reageer
 • HM

   

  Laat ze eerst eens naar zichzelf kijken. De bestuurder (ex provinciale politicus) verdient nog steeds meer dan het wettelijke maximum van de WNT. Motivatie hiervoor is dat de arbeidsovereenkomst gestart is een half jaar voordat de wet in ging (maar die wet was wel al bekend !). Hierdoor mag de bestuurder drie jaar lang het maximum overschrijden en vervolgens nog eens in drie jaar afbouwen tot aan het maximum. Oftewel bij het aan gaan van de arbeidsovereenkomst was al volledig bekend dat de bestuurder hiermee het wettelijk maximum zes jaar lang kon overschrijden.

  reageer
 • Sandra71

   

  Hoogbejaarde buurvrouw staat op de wachtlijst,ze heeft geen familie meer en ik moet me maar regelmatig ziek melden om voor haar te kunnen zorgen. Werken,gezin en mantelzorg is onze maatschappij niet op ingericht.

  reageer
 • Jan

   

  Even ter vergelijking, om aan te geven wat tegenwoordig belangrijker is in ons land, laatst de halleluja berichten dat alle achterstanden voor 'statushouders' die een woning moesten krijgen zijn weggewerkt... prioriteiten.. heel fijn..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert