Volgend jaar pas inhoudelijke behandeling zaak ontvoerde peuter

ALMERE
De strafzaak tegen de acht verdachten die betrokken zouden zijn bij de gewelddadige ontvoering van peuter Insiya wordt op zijn vroegst volgend jaar inhoudelijk behandeld. Dat bleek woensdag tijdens een voorbereidende zitting. Een man uit Almere zou zijdelings bij de ontvoering betrokken zijn geweest en is één van de acht verdachten. 

Ontvoering
De inmiddels 3-jarige peuter werd vorig jaar september in Amsterdam ontvoerd. Drie mannen belden in de vroege ochtend bij het huis van haar moeder aan, gingen naar binnen en rukten het kind uit de handen van haar oma en tante. De moeder was op dat moment niet thuis.

India
Justitie zegt dat de mannen in opdracht van de vader handelden. Hij woont in India en ligt in scheiding met de moeder van het meisje, die de zorg voor het kind door de rechter toegewezen heeft gekregen. De vader van Insiya zou het daar niet mee eens zijn en het meisje hebben ontvoerd naar India.

Uitleveringsverzoek afgewezen
Een uitleveringsvezoek om de vader naar Nederland te laten komen is door India afgewezen. Het Openbaar Ministerie wil dat de rechtszaak toch doorgaat en wil zelf naar het land om de vader te kunnen verhoren. Ook wil justitie niet wachten op de uitlevering van een andere verdachte die in de VS verblijft en een verdachte in Irak. 

Almeerder
De 54-jarige man uit Almere zou een beperkte rol hebben gehad bij de ontvoering. Hij zou een observatie hebben uitgevoerd. Een andere verdachte liet zijn naam vallen tijdens een verhoor bij de politie. Hoe de Almeerder te werk ging en wat hij precies deed, werd woensdag tijdens de zitting niet duidelijk. Hij is inmiddels op vrije voeten en op geen enkele zitting aanwezig geweest. Zijn advocaat liet weten dat zijn cliënt het lastig vindt om in het openbaar te verschijnen.

reacties (1)

  • Mark

     

    Kunnen ze India niet in de ban doen? Als die gasten niet meewerken dan de ambassadeur naar huis sturen. Maar Rutte en consorten zijn te slap hiervoor. Wij hebben een echte leider nodig.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert