Relaxte sfeer op festival Gestrand

ALMERE • Za 15 juli 2017 | 19:02 • Zaterdag 15 juli 2017 | 19:02
Veel muziek, barbecuegeuren en een hoop picknickkleedjes op de grond. Festival Gestrand was zaterdag weer neergestreken op het Almeerderstrand. Met veelal eigen meegebracht eten en drinken was het goed vertoeven in Almere. 

Ondanks de aangescherpte regels dit jaar wat betreft sterke drank en glaswerk, is de organisatie tevreden over het verloop. "Veel mensen waren op de hoogte van de nieuwe regels," vertelt Erik Fakkeldij van Gestrand. "En degene die het niet wisten, reageerden soepel op het overschenken in plastic". 

Rond etenstijd stonden veel mensen rond de klaargezette barbecues hun hamburgers, worsten en satés te grillen. Een vrouw met alleen maar gegrilde groenten oppert al om haar verjaardag hier volgend jaar te vieren. "Wat is er leuker dan een barbecue op het strand? Dit is een mooie mogelijkheid!"

De organisatie schat in dat er dit jaar tussen de 5000 en 5500 bezoekers op het festival zijn afgekomen. Dat komt overeen met de verwachting van 5300 belangstellenden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel