Kalender met Almeerse moordzaak in alle gevangenissen

ALMERE
De onopgeloste moord op de Almeerse sportschoolhouder Glenn Crawfurd is een van de Cold Case-zaken die binnenkort onder de aandacht van alle 30.000 Nederlandse gevangenen wordt gebracht.

De zaak uit 1995 staat op de zogenoemde Cold Case-kalender die begin dit jaar al bij wijze van proef in vijf gevangenissen werd verspreid. Op de kalender wordt per week een onopgeloste zaak of vermissing behandeld. ​De hoop is dat de 'coldcasekalender' gevangenen die meer weten over de 52 zaken ertoe beweegt te praten.

Volgens bedenker en recherchekundige Jeroen Hammer is bij de proef gebleken dat twee derde van de gevangenen de kalender een goed idee vindt. Daarom wordt de kalender nu in het hele land verspreid.

Ook in andere talen
Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken, zijn de teksten op de kalender ook vertaald in het Engels, Spaans, Arabisch en Russisch. Naast een telefoonnummer staat er een postadres op, zodat gevangenen hun tips schriftelijk kunnen geven.

Voor de onopgeloste zaken is in totaal 800.000 euro beloning uitgeloofd. Wie de gouden tip geeft in de Almeerse cold case krijgt een beloning van 15.000 euro.

Almeerder is voor zijn huis doodgeschoten
De destijds 37-jarige Glenn Crawfurd werd op 22 februari 1995 doodgeschoten. Dat gebeurde rond etenstijd, in de parkeergarage onder zijn huis aan de Harderwijkoever in Almere. Tot op de dag van vandaag is onopgehelderd gebleven wie hem heeft doodgeschoten.

 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert