Camping Waterhout volgend seizoen nog op huidige plek

ALMERE • Di 18 juli 2017 | 14:54 • Dinsdag 18 juli 2017 | 14:54
Camping Waterhout en de gemeente Almere hebben een deal gesloten over het vertrek van de camping aan het Weerwater. De camping kan volgend seizoen nog blijven, maar dan is het over en uit. De gemeente krijgt uiterlijk 1 november volgend jaar de beschikking over grond van de camping. Dat hebben beide partijen met elkaar afgesproken in een overeenkomst, zo staat in een gezamenlijke schriftelijke verklaring. 

De camping verhuist mogelijk daarna naar Schateiland in de Noorderplassen, maar dat is nog altijd niet definitief. Zo is er nog een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Daarbij worden volgens de gemeente bewoners en (natuur)organisaties betrokken. Omwonenden van de Noorderplassen lieten eerder al weten niet blij te zijn met de komst van de camping. 

Deal met camping 
In de overeenkomst hebben beiden partijen afspraken met elkaar gemaakt over een schadeloosstelling voor de overdracht van de grond. Om hoeveel geld het gaat, is nog niet duidelijk. Ook zijn er afspraken gemaakt over de voorwaarden rond een mogelijke verhuizing naar Schateiland in de Noorderplassen. Wat die zijn, is ook nog onduidelijk. Mocht een verhuizing uiteindelijk niet lukken, dan krijgt de camping alleen geld voor het afstaan van de grond.

De gemeenteraad moet nog instemmen met deze deal. De raad buigt zich hier na de zomer over.

Gemeente zegt grond camping op tijd in handen te hebben
Volgens de gemeente komt met deze afspraken de grond van de camping op tijd in handen van de gemeente. Hierdoor kan de A6 op tijd verbreed kan worden en is het terrein voor de Floriade op tijd klaar.

[https://twitter.com/HerremaTjeerd/status/887374023847555072]
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel