Voorvertoning Dunkirk in vissersdorp: "indrukwekkend"

URK
De 50 genodigden voor de voorvertoning van het filmspektakel Dunkirk in een mobiele bioscoop op het haventerrein van Urk waren ernstig onder indruk. Zij mochten als eersten een aantal minuten van de film bekijken. Een aantal scènes is op en in de buurt van Urk opgenomen. Eén van de acteurs in de oorlogsfilm is One Direction-zanger Harry Styles. Ook regisseur Christopher Nolan was op Urk voor de opnames. 

De voornamelijk Urker genodigden zijn trots dat hun dorp een belangrijke bijdrage heeft mogen leveren aan de Hollywoodfilm. Behalve dat er trots heerst, hebben ook tal van bedrijven en ondernemingen kunnen profiteren van de wekenlange opnames. Zo diende watersportbedrijf Post Workboats als taxidienst voor de crew van de film als er opnames waren op het IJsselmeer. Ook een wasserette op Urk deed goede zaken. Veel crewleden lieten daar hun kleren wassen.

Goede promotie
Promotioneel heeft Urk veel gehad aan de filmopnames, zei havenmanager Eef de vries dinsdagavond in het TV-programma Jinek. Christopher Nolan en Harry Styles zijn wereldberoemd en velen kwamen naar Urk om een glimp op te vangen. Ook de internationale pers was ruim aanwezig in het dorp. 

"Beste film tot nu toe"
De film is goed ontvangen in Engeland. Sommige media mochten de film al zien. The Guardian noemde Dunkirk de beste film van Nolan tot nu toe. Zijn creatie gaat woensdag in Amsterdam in première. Donderdag is de film in tal van bioscopen te bekijken.


reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert