Kantoorgebouw Het Alnovum wordt gedeeltelijk hotel

ALMERE
Het kantoorgebouw Het Alnovum in Almere is verkocht om er gedeeltelijk een hotel van te maken. De koopovereenkomst is woensdagmiddag tussen de gemeente Almere en het vastgoedbedrijf Seminarie BV uit Bavel getekend.

Het Alnovum staat al jarenlang grotendeels leeg. Eerdere plannen om er een hotel van te maken strandden. Seminarie BV heeft grote plannen met het gebouw. Het Alnovum bestaat uit een zwart en een wit gebouw. In het zwarte gebouw komt een vier sterrenhotel met 120 kamers. De verbouwing gaat tussen de 8 en 12 miljoen euro kosten en moet eind volgend jaar klaar zijn. Het witte gebouw krijgt een eigentijds kantoorconcept.

Wat de gemeente krijgt voor Het Alnovum is niet bekend gemaakt. Seminarie BV heeft de overeenkomst getekend met de voorwaarde dat de koop ontbonden kan worden als er in het traject ernstige problemen ontstaan.

De ontwikkelingen in de kantoorgebouwen achter Station Almere volgen elkaar nu snel op. In maart werd bekend dat in één van de WTC-torens ook een vier-sterren hotel wordt gevestigd, met een spa, een businessclub en een terras.

Seminarie BV is een jonge onderneming die vorig jaar is opgericht. De directeur is Pieter Bosma die vooral in de omgeving van Breda vastgoed bezit. Zo heeft hij vorig jaar een klooster in Bavel aangekocht. Daar komt waarschijnlijk ook een hotel in. Kort na de aankoop werd gesuggereerd dat het klooster een Polenhotel zou worden. In de omgeving van het klooster is onrust ontstaan omdat er ook sprake zou zijn van de opvang van vluchtelingen en de ontwikkeling van een school voor kinderen met leer- en gedragsproblemen.


reacties (5)

 • gjb

   

  Gezien de vele droevige ervaringen uit het verleden ben ik benieuwd welke rampspoed het gemeentebestuur nu weer over de stad heeft afgeroepen. Vrees het ergste maar de tijd zal het leren.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Annemarie en haar VVD omhelsde kantoorgebouwen.

 • Boels

   

  "Wat de gemeente krijgt voor Het Alnovum is niet bekend gemaakt." Waarom niet? Het gaat toch om publiek geld?

  reageer
 • Gijsbrecht

   

  Misschiel wil de koper dit uit concurrentie overwegingen niet. En dan heeft de verkoper dit te respecteren.

 • Hekking

   

  Nou dat zal een succes worden. Alsof Almere zo'n toeristenstad is.

  reageer
 • Karel

   

  Welke toeristen?

  reageer
 • Hans

   

  Het lijkt mij dat voor toeristen Almere weinig tot niets te bieden heeft. Maar aangezien Amsterdam vooral in de zomermaanden overspoeld wordt door toeristen en die dan moeilijk een onderkomen kunnen vinden denk ik dat een hotel zo dicht bij station Almere Centrum geen slecht alternatief is. Met de intercity ben je in zo'n twintig minuten in hartje Amsterdam en ook goede verbindingen naar bijv. Utrecht en de rest van de Randstad.

 • michael

   

  nog een hotel erbij, is altijd beter dan leegstand !! alles om de toeristen voor de hoofdstad te laten blijven in de regio !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert