Fietsroute tussen station en vliegveld wordt verbeterd

LELYSTAD • Do 20 juli 2017 | 10:46 • Donderdag 20 juli 2017 | 10:46
De provincie en de gemeente Lelystad willen de fietsroute tussen het vliegveld en Lelystad Centrum verbeteren. Het fietspad wordt op sommige plekken verbreed, krijgt deels een ander wegdek en het wordt meer geschikt gemaakt voor elektrische fietsen.

De werkzaamheden worden in etappes uitgevoerd en moeten dit jaar al van start gaan. Waar mogelijk wordt het werk meegenomen in onderhoud dat al gepland was. 

Belangrijk voor nieuwe school 
Volgens de provincie en de gemeente is de verbreding van de fietsroute ook belangrijk voor de nieuwe school voor voortgezet onderwijs die langs de Middendreef gebouwd wordt.

Kosten opknapbeurt worden gedeeld
De kosten van de opknapbeurt bedragen zo'n 2,35 miljoen euro. Dit bedrag wordt door de provincie en de gemeente samen gedragen. De helft van het geld moet in de vorm van subsidies terugkomen van het Rijk. 

Larserpad
De provincie en de gemeente gaan elk hun eigen deel van de weg onder handen nemen. De gemeente doet het deel tussen het centrum en de brug over de Lage Vaart. De provincie verbetert de route tussen de brug en het vliegveld.
Omdat op het laatste stuk richting het vliegveld ook landbouwverkeer blijft rijden, wordt het Larserpad daar 5,50 meter breed en worden er fietsstroken aangelegd.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel