Fietsroute tussen station en vliegveld wordt verbeterd

LELYSTAD
De provincie en de gemeente Lelystad willen de fietsroute tussen het vliegveld en Lelystad Centrum verbeteren. Het fietspad wordt op sommige plekken verbreed, krijgt deels een ander wegdek en het wordt meer geschikt gemaakt voor elektrische fietsen.

De werkzaamheden worden in etappes uitgevoerd en moeten dit jaar al van start gaan. Waar mogelijk wordt het werk meegenomen in onderhoud dat al gepland was. 

Belangrijk voor nieuwe school 
Volgens de provincie en de gemeente is de verbreding van de fietsroute ook belangrijk voor de nieuwe school voor voortgezet onderwijs die langs de Middendreef gebouwd wordt.

Kosten opknapbeurt worden gedeeld
De kosten van de opknapbeurt bedragen zo'n 2,35 miljoen euro. Dit bedrag wordt door de provincie en de gemeente samen gedragen. De helft van het geld moet in de vorm van subsidies terugkomen van het Rijk. 

Larserpad
De provincie en de gemeente gaan elk hun eigen deel van de weg onder handen nemen. De gemeente doet het deel tussen het centrum en de brug over de Lage Vaart. De provincie verbetert de route tussen de brug en het vliegveld.
Omdat op het laatste stuk richting het vliegveld ook landbouwverkeer blijft rijden, wordt het Larserpad daar 5,50 meter breed en worden er fietsstroken aangelegd.
 

reacties (5)

 • Rogier de Groot

   

  Verbetering is goed, maar ik hoop wel dat het rijk geen geld vrij maakt om het achterstallig onderhoud te betalen. Anders wordt de prikkel om je infrastructuur in redelijke staat te houden wel erg klein.

  reageer
 • Chris U

   

  Het huidige gedeelte tussen het Zilverpark/Ziekenhuisweg en de Grietenij is te smal en door de vele onoverzichtelijke oversteken erg gevaarlijk. Hopelijk wordt dit eindelijk eens goed aangepakt.

  reageer
 • Bezorgde ouder

   

  Goede zaak. Op de brug is het levensgevaarlijk. Schoolfietsers worden door grondrijders bijna tegen de vangrail gedrukt. Er staan geen waarschuwingsborden. Hier zou men goed naar moeten kijken. De veiligheid is in het geding.

  reageer
 • ron h

   

  alternatief is een smalle landbouwweg en een relatief smal fietspad. ik denk dat een weg van 5,5 m breed waar heel af en toe een landbouwtrekker e.d. overheen komt door 99 vd 100 fietsers als veiliger wordt beschouwd vergeleken met een fietspad van 2,4 m of 3 m waar men naast elkaar rijd en dus continu gevaar is.

  reageer
 • Fietser

   

  Landbouwverkeer en fietsstroken. Mag hopen dat hier bedoeld wordt -gescheiden- stroken van het landbouwverkeer. Alleen strepen zou een levensgevaarlijke situatie opleveren met landbouwverkeer dat alle afmetingen in breedte en snelheid kent.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert