6 maanden cel voor lid Satudarah

ALMERE
Een Almeers lid van motorclub Satudarah is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij was betrokken bij een vechtpartij in Amstelveen.

De vechtpartij vond eind vorig jaar plaats bij een club. Twee personen raakten gewond. Eén van hen zou daarbij bewusteloos zijn geraakt nadat hij meerdere malen tegen zijn hoofd werd getrapt, ook toen hij weerloos op de grond lag. De ander zou onder meer met een glas zijn geslagen en een snijwond hebben opgelopen. Aanleiding voor het gevecht zou een opmerking zijn geweest. 

In totaal stonden er vrijdag vier leden van de motorclub terecht. De drie anderen kregen een celstraf van 9 maanden opgelegd, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hun rol in de vechtpartij was groter dan die van de Almeerder. 

Het vonnis valt lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM), dat eerder celstraffen vroeg van negen maanden tot 2,5 jaar.
 

reacties (1)

 • Henk

   

  3 maandjes voor het bijna iemand dood maken,hoe bestaat het?

  reageer
 • thijs

   

  We zagen deze week iemand een taakstraf krijgen om dat diegene iemand dood reed terwijl deze aan het joyriden was... Hoe bestaat het! Rechts systeem in NL klopt voor geen ene reet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert