Extra kaarten voor Lowlands in de verkoop

BIDDINGHUIZEN
Er gaan alsnog bijna 650 tickets in de verkoop voor het uitverkochte Lowlands in Biddinghuizen. Dat heeft de organisatie maandagmiddag bekendgemaakt. De kaarten gaan woensdag om 11:00 uur in de verkoop.

De vriendinnengroep die een oplichtster in de val lokte via Marktplaats mag met voorrang toegangskaarten kopen. De organisatie van Lowlands vond de manier waarop de vrouwen hebben geholpen om de oplichtster aan te houden zo spectaculair dat besloten is alsnog tickets aan hen beschikbaar te stellen. 

Een woordvoerder van Lowlands benadrukt dat dit eenmalig was en dat het altijd de verantwoordelijkheid is van de koper om te controleren of de kaarten echt zijn. 

Valse tickets
De vrouwen uit Zwolle, Assen en Eelde kochten voor duizend euro via Marktplaats valse tickets voor Lowlands. Ze kwamen er al snel achter dat de kaarten vals waren, maar toen was de oplichtster er al vandoor. Daarop besloten de vriendinnen opnieuw een oproep te doen op Marktplaats om de vrouw een hak te zetten. Toen de verkoopster reageerde hebben de vriendinnen een afspraak met haar gemaakt in Nijmegen en de politie gewaarschuwd. De vrouw had weer valse kaarten bij zich en de politie heeft haar en een handlanger aangehouden.  

Extra tickets
De 641 extra toegangskaarten zijn bijvoorbeeld tickets van de zwarte markt, die ongeldig zijn gemaakt en tickets die niet zijn gebruikt door relaties en sponsors. Lowlands vindt dit jaar plaats op 18,19 en 20 augustus. Onder meer Mumford & Sons, Editors en Chef'Special treden op. 

reacties (7)

 • Rob

   

  Je denkt toch niet dat ze de kaarten de tweede keer weer betaald hebben?

  reageer
 • Bart

   

  Die hebben ze ook gekregen van LL

  reageer
 • Nee, je draait het om. Ze worden opgelicht. Dat worden ze. En vervolgens weten ze zelf de dader op te pakken, voordat deze nog veel meer festivalgangers dupeert. Ze hebben nu dubbele kosten, terwijl ze een deel van het criminele circuit erom heen hebben aangepakt. Prima als dat beloond zou worden. Want de politie doet normaliter helemaal niets met een internetoplichter. Helemaal niets. Dit is de enige manier. Chapeau dus!

  reageer
 • ikke

   

  Jammer dat deze vrouwen de kaartjes niet heeft gekregen van de organisatie. Snap best dat je niet zomaar ergens in mee moet gaan maar dit verhaal mag toch wel een uitzondering zijn. Gemiste kans inderdaad.

  reageer
 • Hendriksen

   

  Hoezo dit belonen? Ze maakten zelf de fout om niet via een officiële verkooplocatie te kopen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RuudTuuttuuttuut

   

  Stop nou eens dit festival te promoten. Er worden miljoenen verdient door deze organisatie. Ze hebben de support van OF echt niet nodig.

  reageer
 • Een écht mooi gebaar zou het zijn geweest om de meiden als beloning een gratis ticket te geven, maar ja... gemiste kans...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert