"Boete voor schuilende jongeren in Schippergarage"

ALMERE
Twee jongeren die zaterdag in de Almeerse Schippergarage aan het schuilen waren voor regen, kregen daarvoor allebei een boete van 90 euro. Dat zegt de moeder van één van hen. 

Haar 16-jarige zoon was met zijn 18-jarige vriendin aan het wachten op een vriend. Vanwege de regen besloten ze te schuilen in de garage. Op dat moment kwam een ambtenaar van de gemeente op hen af, en gaf ze een boete voor 'doelloos rondhangen', zonder waarschuwing vooraf. De moeder was daarover zo ontdaan dat ze de kwestie op sociale media plaatste. 

De gemeente Almere weerspreekt de uitspraken. Er zou wel een waarschuwing zijn gegeven en er was geen sprake van schuilen, want het was op dat moment droog. Als het wel had geregend, zou er geen boete zijn gegeven, laat een woordvoerder weten. Toch wil de gemeente graag in gesprek met de jongeren. 

De moeder heeft nog niet met de gemeente gesproken. Wel heeft ze een link gekregen naar een website over hoe bezwaar te maken tegen een boete. Ze is van plan dat te doen. 

Verder laat de gemeente weten dat ze veel klachten krijgt over vernielingen en overlast door rondhangende jongeren in parkeergarages. Daarom is het een aandachtspunt voor de gemeente, omdat ze niet wil dat de garages een hangplek vormen.  

 
 

reacties (43)

 • Hein

   

  Vreemd dat er vanuit de politiek geen vragen worden gesteld over deze overlast gevende hangjongeren

  reageer
 • de vries

   

  Mevrouw Onderwater Als u hier over gaat klagen heeft de politie en overige ambtenaren wel een boekje vol leugens en zwartmakerij klaar liggen hoor. Staan ze ook wel om bekend in almere. Hoe meer u voor u recht opkomt hoe meer u over u heen krijgt. Als u het aanvecht en voor de rechter laat komen moet u niet verbaasd staan kijken als uw kinderen ineens (volgens de politie) de grootste druggebruikende criminelen van almere zijn Ze zullen alles verzinnen om alsnog hun gelijk te krijgen. Met bijval van mensen zoals corrie. Dat is namelijk de werkwijze van politie/Gemeente almere

  reageer
 • Bloem

   

  Ik snap hier niks van. Betekent dit dat je in een garage niet mag stilstaan omdat je dan een bon krijgt? Maakt toch niet uit of het wel of niet regent? Je mag toch gewoon ergens staan? Het kan in Almere, het mag alleen niet.

  reageer
 • Corrie

   

  U daagt een beetje uit en chargeert de situatie. Hangjongeren hebben niets te zoeken in een parkeergarage. Wat moeten ze daar? Over de overlast voor de parkeerders en omwonenden kunt u hieronder alles lezen. Ik woon in de buurt, kom net thuis en zag dat er wéér een grote groep herriemakers met scooters en fietsers en harde muziek op het Schipperpleintje en de parkeergarage staan. Ook deze groep daagt de handhavers blijkbaar uit.

 • Stuffie

   

  Tsja, zo kan je de verkeerd geïnvesteerde projecten van de gemeente enigszins compenseren. Deze boetes komen toch in de gemeentekas? De Nederlandse overheid is banger voor eigen goedbedoelde inwoners dan voor hun eigen status. Wellicht hebben wij over een aantal jaar op iedere burger een BOA rondlopen. Geef deze BOA's zinnig werk zoals het leegmaken van volle prullenbakken want daar kan je makkelijk een bom tussen verstoppen.

  reageer
 • Tsja

   

  Het punt is.... van deze bekeuringen krijgt de gemeente geen enkele cent. Alleen van de bonnetjes die ze schrijven als je niet betaald hebt zijn voor de gemeente. Maar zulke bonnetjes.... geen enkele cent.

 • L. Soet

   

  Ook met mijn kids en vrienden meegemaakt. Werden ook rond die plek door overactieve boa's benaderd als vuurwapengevaarlijke hangjongeren, echt niet normaal. In totaal is er voor 400!!! euro aan boetes uitgeschreven omdat ze op elkaar stonden te wachten. Bezwaar gemaakt uiteraard.

  reageer
 • Franky

   

  Jaja, ze stonden gewoon op elkaar te wachten. Altijd gedraagt iedereen zich braaf, en niemand doet ooit wat! En u gelooft dat? Wat hadden ze überhaupt te zoeken daar? Een parkeergarage is geen verzamelplek of een hang-out voor jongeren. Weleens gezien wat daar gebeurt en wat voor troep er achterblijft? Maar misschien is er bij u in de buurt voor uw kids en vrienden nog ruimte, kunnen ze zich daar lekker uitleven. Gezien de grote overlast in deze parkeergarage en voor de omwonenden in de directe omgeving, is het meer dan terecht dat er wordt bekeurd. Eindelijk, zou ik haast zeggen.

 • laat alle reacties zien
 • Hans Dijk

   

  Een verhaal heeft altijd twee kanten, maar in principe heeft de jeugd daar niets te zoeken, vlakbij zijn genoeg plaatjes om te schuilen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, nietwaar🔝👍

  reageer
 • Jo

   

  Mensen mensen. Wat ben ik blij dat niet iedereen erbij was zeg.Dan was het best druk geweest in de parkeergarage. Als iedereen weet dat daar veel hangjongeren zijn en zich niet veilig vielen doe daar dan wat aan.Gooi het in de gemeenteraad enz enz.Zou het nou echt zo onwaarschijnlijk zijn dat ze geschuild kunnen hebben?En dat in dit geval de goeie onder de kwade lijden?Ze hebben niks gesloopt/overlast bezorgt/geblowt enz.Word wakker mensen en pak de echte criminelen eens aan.

  reageer
 • Tjongejonge

   

  Was het maar zo makkelijk. De gemeente en politie weten dit heus wel. Zo diep leven ze nu ook weer niet onder die steen. En meldingen zat over dit probleem, maar ja, handhaven, hè? Hét probleem hier in Almere. Maar met dit bericht heb ik toch weer wat hoop op aanpak van dit probleem. En Jo, je noemt precies de dingen op die er juist wel gebeuren, en vergeet wildplassen, intimidatie, vieze rotzooi en vuil achterlaten, drank en sex in het openbaar niet. Zitten veel strafbare feiten tussen. Zo begint het.

 • wolf

   

  Die ambtenaar moet ook is controleren in het gemeente huis. Daar hangen een heleboel mensen doelloos rond. Is het begrotingstekort ook opgelost. En doet deze ambtenaar is zinvol werk.

  reageer
 • avml

   

  ja.... ze horen niet in de parkeergarage.... er gebeuren te veel dingen daar die het daglicht niet kunnen verdragen. Misschien hadden ze geen kwaad in de zin maar ja dan is het dat de goeie onder de kwaaie moeten lijden.... Als ze voor een huis hadden gestaan om te wachten dan hadden ze ook niet naar binnen kunnen gaan on te schuilen....

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Heel goed dat er nou eindelijk eens gehandhaafd wordt in de parkeergarages. Er is in de avonden en nachten zoveel overlast van rondhangende jeugd dat vaak in groepsverband daar staat te roken, blowen, drinken, eten, muziek bij zich heeft en wat allemaal wel niet meer. Ook blijft de rotzooi daarna gewoon op de grond achter. De parkeergarages zijn dan wel open en toegankelijk maar het is niet een buurthuis waar je gezellig rondhangt! Heel goed van team handhaving, gewoon meteen bekeuringen uitschrijven, hopelijk neemt de overlast dan af! Het is lullig voor deze 2 jongens maar zogenaamd schuilen voor de regen doe je maar ergens anders! Nu de rest nog elke keer weer bekeuren en het is gedaan met de overlast!

  reageer
 • Karel

   

  Prima reactie. Ik vermoed dat er veel meer gebeurt dan de door u genoemde zaken, dingen die niet door de beugel kunnen. Structurele handhaving en vooral boetes zijn noodzakelijk om deze overlast te stoppen. Anders nemen ze een loopje met je. Ze lachen om de camera's. Met een fikse boete voor de overtredingen raak je deze gasten (of hun ouders) in hun portemonnee. Het beste middel om de rust terug te brengen.

 • Karel

   

  De gemeente zegt over parkeren in Almere o.a.: "In Almere is geïnvesteerd in goede, veilige en schone parkeergarages en -terreinen." Jaja. Misschien is de investering al opgesoupeerd, maar hopelijk is men met deze boete dan toch eindelijk begonnen om deze investering te bevestigen met een goede handhaving. Een geautomatiseerd traliehek met alleen toegang voor parkeerders zou het beste en het veiligste zijn, zoals de Regisseurgarage heeft. Ik ken de Schippergarage wel, maar vind het er niet fijn. Inderdaad vaak veel hangjongeren die je liever niet tegenkomt en al helemaal niet in zo'n grauwe garage in de avonduren. Als ik deze berichten zo lees, gebeuren er dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Een zeer kwalijke zaak en slecht voor Almere waarvan de gemeente angstvallig het imago probeert op te vijzelen. Gaat niet lukken met dit soort ongein van hangjongeren. Aanpakken, en investeren in veiligheid!

  reageer
 • henk

   

  zo gaat het nu in nederland wij als normaal mens krijgen nooit een poot tussen de deur bij de gemeente en overheid die willen alleen maar euro,s zien en voor de rest doen ze niets ik zelf ben er klaar mee hoor met de overheid en de gemeente,s

  reageer
 • Jond

   

  Ik gok dat de jongeren niet alles aan mammie verteld hebben...... (en ik kan het weten. Eerlijk gezegd is het geen gok......)

  reageer
 • Flevo

   

  Dat geloof ik direct! Natuurlijk gaan deze jongens niet thuis vertellen wat ze in de garage deden als mama hen zo makkelijk gelooft....😉

 • Henk

   

  Belachelijk!! Die kinderen doen nooit iets en wat ze vertellen is de waarheid!!! Jammer dat ouders nooit bedenken dat ook hun "nette" kinderen die ettertjes zijn die overal vernielen. Want volgens ouders doen hun kinderen nooit iets maar toch wordt er veel vernield in de stad. Rara van wie zouden die kinderen dan zijn?

  reageer
 • Hopsakee

   

  Ik ben toch eerder geneigd de ambtenaar te geloven dan die zogenaamd onschuldige kindertjes. Maar een moeder kijkt daar natuurlijk anders tegen aan, wat ook wel weer logisch is.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Juist, boete maar dan ook meteen een toegangsverbod. Zonder auto heb je niets te zoeken in een parkeergarage dus... wegwezen daar.

  reageer
 • willemS

   

  Voortaan kunnen ze beter een parkeerkaartje trekken.

  reageer
 • Danny

   

  De achternaam van de familie geeft trouwens ook aan dat ze niet hoeven te schuilen voor water

  reageer
 • Mila

   

  Waarom word er niet aan dat soort hanglui een boete gegeven in plaats van een onschuldige stelletje wat schuild voor de regen. Niemand weet de waarheid of ze nou wel aan het schuilen waren of niet ik vind niet dat je om die reden zomaar een boete moet uitdelen tenzij er echt asociaal gedrag vertoont is.

  reageer
 • Jan

   

  Denk je dat die handhavers dom zijn. Onschuldig stelletje. Ja hoor vast.Ik schuil ook altijd in parkeergaragesn.

 • tsja

   

  de parkeergarages in almere zijn geen prive terrein. De APV geld hier dus gewoon. En in de APV staat nou eenmaal dat als je geen auto in de garage hebt staan dat je daar gewoon niet thuishoort. Er zal gerust eerst wel een praatje geweest zijn. Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat mama best kwaad word als haar zoon verkeerde dingen doet. ( en ja. in de garages in almere is het altijd raak qua zwervers en jeugd en hangende mensen die drugs dealen en rotherrie maken.) Stel je voor dat mama dit te weten komt. Dus je kunt beter een lulverhaaltje verzinnen aangezien toch het grootste gedeelte van de dag regende. Dat word dan nog geloofd ook. Want ja. Mijn zoon doet zulke dingen niet. Stel je voor he. Hij word wel goed opgevoed hoor. Nou dat blijkt. Hangen in een parkeergarage is gewoon dom en duur. Respect voor de handhavers die Almere schoon en veilig houden. Politie houd tegenwoordig alleen maar een praatje en doen het altijd af met een waarschuwing. Er mag ook wel eens bekeurd worden. Ga zo door Handhaving. Ik ben trots op jullie.

  reageer
 • Franky

   

  Dat mag worden gezegd. Schoon en veilig staat voorop. Ik hoop dat de boete niet bij deze ene keer blijft. Elke dag is het raak in de garage en op het plein. Durf te wedden dat er nu ook weer een stelletje zitten. Vervelen zich te pletter zeker.

 • Moraalridder

   

  Men bevond zich in het centrum dus overkappingen zat. Anders paraplu kopen. Goed voor de economie. Verder gewoon doorgaan met ademhalen.

  reageer
 • Jan

   

  Elk verhaal heeft twee kanten. Mijn voorkeur gaat uit naar de gemeente.

  reageer
 • Danny

   

  Kunnen ze de moeder ook geen boete geven gelijk voor verkeerde opvoeding kinderen thuis houden en zielig gedrag? Net of ze erbij was....naïef

  reageer
 • Cornelis

   

  Ik vind dat schuilen in de parkeergarage een beetje zielig verhaal. Misschien dat de moeder dat gelooft, maar ik niet. Je hebt alleen iets te zoeken in een parkeergarage als je auto daar staat. Een paar weken geleden hadden mijn vrouw en ik een hapje gegeten in het centrum en liepen naar onze auto. Een grote groep jongeren met brommers en fietsen, zéér aanwezig én met harde muziek. Zo te zien aan de rotzooi waren ze daar al een hele poos. Ik vond het bijzonder intimiderend en was blij dat onze auto niet bij hen in de buurt stond en we snel weg konden rijden. Uitstekende actie van deze handhavers, smoesjes hebben ze zo door. En zo te horen is er al heel lang overlast daar. Maar beter zou zijn om de parkeergarages af te sluiten, stuk veiliger voor de bezoekers.

  reageer
 • Me

   

  Handhaving van almere is om te huilen 0% communicatie mogelijk. Slingeren lukraak auto's op de bon ontheffing of niet. Erg onbekwaam volk en alleen makkelijke slachtoffers aanpakken en de echte criminelen durven ze niks tegen te doen

 • nou nou

   

  Doodmoe wordt je van die BOA's...... iedereen weet wel waarom. Een agent wordt nog getraind op sociale vaardigheden.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Bij de Schippergarage heb je tegenwoordig altijd rondhanged zuipvolk aan de kant van het Mercur casino. Meestal hangen ze rond in de binnentuin. Heel onaangenaam.

  reageer
 • Jan

   

  Klopt, heel onaangenaam. t is een ramp daar! Overdag, avond en nacht. Opzouten met dat asovolk met hun herriescoeters. En dan de troep die ze achterlaten. Dat mag niet eens. Nog meer boetes zal ze leren

 • Ed

   

  je kan ook door de garage lopen om naar de winkels te gaan Laten voorkomen mama en gemeente een berisping voor de handhavers

  reageer
 • bromsnor

   

  Het is privéterrein. RVP of enig reglement geldt daar niet.

  reageer
 • Tuuk

   

  Sinds wanneer is een parkeergarage vrij toegankelijk dus zonder hekken in een winkelcentrum PRIVETERREIN????

 • De advocaat

   

  Het gaat er vooral om dat de boete zo krankjorem hoog is. Net als in het verkeer. Dit komt door alle law-and-order PVV/VVD-praatjes. Die denken dat alleen gangsters bekeuringen krijgen.

  reageer
 • eddy

   

  Blij dat de gemeente optreed. En ja soms is t zo dat een sanctie onterecht is. En dan kun je bezwaar maken. De maatregel is meer in t belang van het algemeen en minder gericht tegen personen.

  reageer
 • Richard

   

  Het is een rage Blowen in een garage Maar beter niet doen Kost gewoon poen

  reageer
 • gee

   

  een beetje beambte kan heus wel inschatten welke jongeren er dingen doen die niet door de beugel kunnen. als deze jongen en het meisje daar daadwerkelijk waren om te schuilen,zoals ze zelf zeggen, dan kan je ze ook gewoon wegsturen omdat ze daar niet mogen komen. ik denk dat het gewoon 2 makkelijke prooien waren die ze zonder al teveel poespas een boete konden geven.

  reageer
 • Jojo

   

  Mee eens.In dit geval als het echt zo is als ze zeggen lijden de goede onder de kwade.

 • Lexxie

   

  Hulde voor de handhavers die dat hangjongtuig aanpakt,met hun smoesjes,lopen gewoon te dealen,jatten of te gebruiken anders zoek je daar niets, beetje bang voor een paar druppeltjes regen hou toch op.

  reageer
 • Richard

   

  Niets te zoeken daar vind de boete terecht

  reageer
 • Dirk

   

  Is dit nieuws?

  reageer
 • Knielus.

   

  Geen idee? Ik weet het ook niet of dit nou echt zulk belangrijk nieuws is?

 • De Vries

   

  Daar mag de gemeenste Lelystad een voorbeeld aan nemen. In de Waaggarage worden zelfs feesten in het weekend gehouden.

  reageer
 • johan

   

  Je komt echt niet toevallig lopend in de schippergarage terecht hoor. Dat is voor auto's. er is veel last van hangjongeren dus lekker allemaal een boete geven soms staan er wel 10 jongeren met blikjes enzo.

  reageer
 • Marijke

   

  Staat het tijdstip van verbaliseren vermeld? Dan is makkelijk na te gaan of het op dat moment regende of niet.

  reageer
 • MD500

   

  Elke rechter maak hier gehakt van.

  reageer
 • Jut

   

  Heel goed een boete. Als je geen auto hebt, dan heb je niks te maken in de garages. Hier in Lelystad in de parkeergarage De Waag is het bijna elke dag ellende met veel jongeren die rondhangen, vernielingen plegen, seks hebben en drankgebruik en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ze moeten de garages afsluiten met hekken die alleen maar open gaan met je kaartje of pasje. De Zilverparkgarage en de Neringpassage kom je ook niet in, daar zijn hekken

  reageer
 • Buurtbewoner

   

  Weet deze moeder wel hoeveel overlast er van jongeren in de Schippergarage is? Wat hebben ze daar te zoeken? Omwonenden en ondernemers van de Foodpassage klagen steen en been. Herrie, overlast, drugs. Op brommers en fietsen scheuren ze door de parkeergarage en langs en over het Schipperplein (wat voetgangersgebied is). Ze storen zich nergens aan. Het zou een keer tijd worden dat er bekeuringen worden uitgedeeld, geheel terecht. Wij zijn die grote groepen jongeren, ook in kleiner verband, meer dan zat. Maar misschien heeft deze mevrouw nog ruimte over in haar straat.

  reageer
 • Kaassie

   

  tja, de door u bedoelde jongeren durft men niet aan te pakken. Dus dan maar een "onschuldige" , heeft men het signaal afgegeven dat er wel degelijk boetes uitgedeeld worden. Mijn zoon heeft ook al eens een bekeuring gekregen omdat hij en een vriend schuilden in een bushokje. En ja het regende echt rond die tijd dat heb ik goed gecontroleerd, ik weet ook wel hoe jongeren kunnen zijn. Maar ja, ergens in de wet staat...... Slappe gasten die dit soort bonnen uitdelen, geef ze een opleiding zodat ze ook het tuig, wat het verpest voor anderen, durven aan te pakken.

 • Bertje

   

  Wat hebben ze daar te zoeken...ik lees even het artikel en daar staat in dat zr aan het schuilen waren om dat het regende. Dat deden ze daar dus.

 • koosje

   

  Nou moeders, check eerst het verhaaltje van je zoon nog maar even goed voor je je super boos maakt. Soms hangen jongeren nou eenmaal doelloos rond en dat mag nou eenmaal niet overal. Ik vind het maar een raar verhaal.

  reageer
 • Me

   

  Dat de ambtenaar een waarschuwing heeft gegeven zal mij er aan het twijfelen zetten want er lopen een aantal tussen die niet met hun bevoegdheden weten om te gaan door bij stap 1 het minst ingrijpende te beginnen en dan begin jw idd mwt een waarschuwing daarna een aanwijzing en dan bij niet opvolgen kun je eventueel een bekeuring geven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert