"Mijn kind is dus niet de enige die in winkels krijsend op de grond ligt"

LELYSTAD
Tessa Bonhof (37) uit Lelystad heeft samen met twee vriendinnen de blog momspiration.nl. De blog is opgezet om jonge en toekomstige moeders een vertrouwensboost te geven.

De blog is opgestart door Annette de Graaf, een van de vriendinnen van Tessa. Aangezien Tessa veel op Instagram actief was en ze samen dezelfde interesses hadden, besloten ze te gaan samenwerken. Tessa ging ook stukjes voor de blog schrijven en ze zette de Instagrampagina voor momspiration.nl op.

De dames hebben dus dezelfde interesse, maar ze schrijven wel over andere onderwerpen. Tessa zit in het onderwijs en richt zich meer op het pedagogische deel, terwijl Annette met haar gezin in Afrika zit en momenteel vooral daarover blogt. 

Momspiration.nl is opgezet om 'het positieve deel van het moederschap te belichten', vertelt Tessa. 'Moeders vinden het vaak prettig om herkenning en bevestiging te zoeken bij andere moeders. Dat kan op onze website.'

De vriendinnen hebben geen vaste dagen waarop ze posten, dit doen ze wanneer ze tijd en inspiratie hebben. Gemiddeld heeft momspiration.nl zo'n 15.000 tot 20.000 clicks per maand.

Omroep Flevoland heeft deze week een serie over vloggers en bloggers uit de provincie.

reacties (16)

 • pieter de oude

   

  Kind in het winkelwagentje gedumpt, mamma/pappa druk met iPhone en sociale contacten, hoezo opvoed aandacht.???

  reageer
 • TR

   

  Heb je er ooit wel eens over nagedacht dat ouders misschien hun boodschappenlijst opslaan in hun telefoon..? Niet direct oordelen, eerst NADENKEN. Wanneer je voor je gezin boodschappen doet, kan ik me enigszins voorstellen dat je best wat moet onthouden. Vroeger keek je op je briefje, nu op je telefoon. Dat mensen bezig zijn met social media is een aanname. Heb je wel eens gevraagd wat mensen op hun telefoon aan het doen waren?

 • Ed

   

  Dat zou zomaar een oorzaak kunnen zijn....;-)

 • Roelp

   

  Kleine kinderen willen helemaal niet zo shopverslaafd worden als de moeder. Ze worden overal mee naartoe gesleurd, maar ze willen veel liever thuis zijn bij hun speelgoed.465427

  reageer
 • C.S.R

   

  Wat bijzonder om te lezen dat mensen de opvoeding van een ander finaal afkraken en het allemaal zo beter weten. Iemand stelt zich kwetsbaar op en komt op tv, verteld over eigen ervaring en over een concept waarin moeders met jonge kinderen ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Voorbeelden als slaan en straffen worden hier naar mijn inziens te vaak genoemd. Alsof slaan de oplossing is! Slaan is onmacht. Maw, ik kan het met worden niet meer oplossen dus dan als volwassene maar een lel uitdelen. Nee dát is de oplossing. Iedereen met negatief commentaar slaat hier de plank toch wel mis. Het gaat hier om de website, en alles wat daar te lezen is. Als jullie nou de moeite nemen en dit even gaan lezen (begrijpend lezen wel te verstaan) dan snappen jullie wat de insteek van dit item is. Als meppen de oplossing zou zijn dan had Sire daar een filmpje over moeten maken. Maar dat even terzijde. Dat een kind een driftbui krijgt in bijvoorbeeld een supermarkt is helemaal geen abnormaal gedrag. Sommige kinderen hebben een sterk karakter en een eigen wil. Als je dat er uit probeert te slaan krijg je kinderen die slaan als normaal gaan zien. Leuk voor op school! Want slaan mag, dus? De pestkop is present. Gefeliciteerd, u wordt getracteer met extra oudergesprekken. Andere kant, u krijgt een angstig kind. Heeft geen eigen mening en zegt geen wordt. U ook van harte, ook een traktatie op extra gesprekken want? U kind toont geen initiatief! Fijn! Een kind met geen eigen wil, inzet en fantasie is present. Een kind laten ontwikkelen met eigen karakter is juist goed! En nee, een driftbui in de winkel is moet goed. Maar is het altijd te voorkomen? Nee. De kunst is om het juiste voorbeeld te geven. Rustig blijven en grenzen aangeven. Mensen, succes met opvoeden. Ik en zoveel anderen met mij doen dat gelukkig op onze eigen manier. Fijne avond!

  reageer
 • mamma

   

  Ik ben het grotendeels met je eens. Maar een keer een gezonde tik voor de broek kan absoluut geen kwaad. Ik heb ook wel eens een tik gekregen maar ben absoluut geen pester geworden of heb daardoor andere kinderen geslagen. Ook heb ik hierdoor absoluut geen trauma door opgelopen.

 • Barbara

   

  De beste remedie om de zwaarte van het woordje opvoeden af te halen is deze te veranderen in "kinderen op laten groeien",waarbij ik van mening ben dat de voorbeeldfunctie van de ouders 90% voor het werk doet.Verder is het de taak van ouders om menselijke wezens te scheppen en geen modepoppen of schapen die in kuddes moeten leren een kuddedier te worden. Je pikt zo makkelijk het eigene van een kind af, terwijl je graag wilt dat het geaccepteerd word door anderen juist om dat eigen karaktertje. Verder vind ik dat opvoeding ouders zou moeten kunnen helpen om blijvende waardes te ontdekken zodat het kind leert zichzelf te begrijpen.Een kind/mens die van alles geleerd heeft op scholen, thuis, clubjes e.d maar niet aangereikt heeft gekregen dat jezelf kunnen begrijpen de hoofdprijs is voor het begin van een gelukkig leven.De meeste kinderen willen graag van alles weten,maar worden maar al te vaak daarin ontmoedigd omdat "druk druk druk" de slogan is van het gezinsleven. En het is ook druk...Maar wees vooral niet bang voor de vragen die een kind je stelt..Doe het niet af als onzin of geen zinloos gebrabbel..Opvoeden heeft ook alles te maken met het elkaar, ouder en kind leren begrijpen.Dit was een lesje van een onwijs leuke moeder met onwijs leuke kinderen en kleinkinderen, die haar neus destijds vaak heeft moeten stoten voordat...

  reageer
 • Ed

   

  Krijsende kinderen, dat valt nog mee. Er zijn kinderen die verdrinken omdat de "zorgzame ouders" druk zijn met hun instagram- facebook- en ga-zo-maar-door accounts. Al de aandacht die daar aan besteed wordt, gaat onvermijdelijk ten koste van andere zaken. Er is dus inderdaad iets veranderd de laatste jaren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  "Mijn kind is dus niet de enige die in winkels krijsend op de grond ligt" Moet zijn Mijn kind is dus niet de enige DAT Er liggen bij ons zelden kinderen over de grond te rollen in de supermarkt. Het zal de buurt zijn.

  reageer
 • Lely

   

  Vroeger kreeg je gewoon een ram voor je harses als je je misdroeg. Dan liet je het de volgende keer wel uit je hoofd. En daar is niks mis mee.

  reageer
 • Tinus

   

  Wat ik vaak zie is dat pa of ma hele discussies met hun kinderen aan gaan. Waarom iets niet moet of mag. In mijn jeugd (en dat is heel lang geleden) was het luisteren of anders ........(en dat kan iedere ouder van toen zelf invullen). En je raad het al ik heb heel wat "opvoedkundige" maatregelen mogen ontvangen. Het leuke is dat ik nog goed terecht gekomen ben ook. Nu wordt er gelijk gek gekeken als je een kind een draai om zijn oren geeft die niet wil luisteren. Maar mensen daar leren de kinderen van wanneer wel en wanneer niet zeuren. Dat is mijn mening van opvoeden (zelf 4 kinderen).

  reageer
 • Corina

   

  Ja ja, nu weten we het wel. Vroeger was alles beter! Jullie hebben het geweldig gedaan en de ouders van nu zijn maar waardeloos! Weet je wat ook beter was vroeger? Dat er geen internet was waar mensen elkaar prive kunnen afzeiken. Want tja de 'geweldige' generatie van vroeger ziet niet in dat het juist iedereen ook wel eens een complimentje nodig heeft of gewoon even wil spuien. Maar goed... ik zal wel een kind zijn uit de tijd waarin de ouders geen NEE zeiden. ;) Tessa! Super gedaan! En ik vind het heerlijk om de blogs van jullie 3 te lezen. En weet dat het juist verhelderend is om te lezen dat het bij andere ook wel eens een mindere dag is. Daarbij genieten wij extra van de gezellige, leuke, vrolijk momenten met de kids en het gezin. Ga zo door!

  reageer
 • Corrie

   

  Je hebt helemaal gelijk meid. Vroeger was alles beter. Toen hadden we nog maar 14 miljoen mensen in Nederland. Nu hebben we er 3 miljoen teveel. Vroeger was zeker alles beter.

 • Tessa

   

  Haha dank je wel Corina! Blij dat je geniet van onze blogs en dat je er een hoop positiviteit uit haalt. Want dat is wat wij willen, the 'Sunny Side up' laten zien. Want zeg nou zelf, kinderen mogen opvoeden is toch ook gewoon heel erg tof!? Ondanks de soms wat lastige situaties. Maar hé, gelukkig hebben we die allemaal en waren die er 20 jaar geleden ook al ;) Blijf lekker lezen!

 • Bep

   

  Mijn man anders ook hoor.

  reageer
 • Anna

   

  Aan de reacties te zien gaat men voorbij aan de strekking van waar deze website om draait: het positieve belichten van het ouderschap. Ik denk dat dit komt door de titel van dit filmpje. Deze geeft niet weer waar het om draait. Iedere ouder krijgt te maken met hele leuke maar ook lastige punten in de opvoeding. En iedere ouder doet zijn of haar best om zijn of haar kind goed op te voeding. Peutergedrag is grenzen opzoeken en ontdekken. Niet altijd makkelijk maar wel heel gezond. En het is goed om daarin grenzen aan te geven maar ook ruimte te geven. Dat vroeger alles beter was, horen we over 20 jaar ook weer. Uiteindelijk voeden mensen hun kinderen op naar eer en geweten en doet iedereen zijn best. Ouders slap noemen omdat hun kind een driftbui heeft vind ik vrij kort door de bocht. Wat dacht je van kinderen met een beperking? Of kinderen die snel overprikkeld zijn? Is dat ook de schuld van de ouders en hun opvoeding? Ik denk het niet.

  reageer
 • Hanna

   

  Snel overprikkeld zijn is ook een gevolg van de opvoeding....... Kinderen volstoppen met suikerrijke voeding en ze te veel voor de TV zetten veroorzaakt in 99% van de gevallen de overprikkelbaarheid en andere hersengerelateerde niet aangeboren 'storingen'

 • Boels

   

  Iedereen zoekt toch grenzen op? Tot je je neus stoot en door krijgt dat het zo niet werkt. Vertoont de hummel hetzelfde gedrag thuis zoals in een winkel?

 • Jut

   

  Kinderen van tegenwoordig hebben geen ruggengraat. Ze zijn niet gewend met "NEE" om te gaan. Ze krijgen vaak hun zin. Hoe meer keuzes ze krijgen voorgeschoteld. Des te moeilijker wordt het voor ze. Het zijn net kleine duiveltjes. Ik heb twee zoons alleen opgevoed. Het waren echt geen engeltjes. Maar nee, was nee, en ja, was ja, punt. Makkelijk was het niet. En waar is het respect. Dat hadden en hebben mijn kinderen nog steeds voor mij. Goed gedaan, mam, een mooier compliment kun je niet krijgen toch?

  reageer
 • Poe

   

  Zou het met het belonen niet straffen te maken hebben? Die stroming vind ik persoonlijk raar, maar is wel de norm tegenwoordig

  reageer
 • John

   

  Krijsende kinderen, slappe ouders. Duidelijke grenzen trekken, consequent zijn en kinderen niet als kleine volwassenen beschouwen. Uiteindelijk weet jij als ouder het in 99% van de gevallen toch echt beter. En die ene procent wordt je later wel vergeven - als je verder en beetje aardig bent.

  reageer
 • De Vries

   

  Krijsende kinderen is gewoon een kwestie van consequent en goed opvoeden. Niet gelijk naar het kinderdagverblijf sturen, maar thuis opvoeden en strenger zijn. Dan worden het niet van die zeurkinderen die altijd hun zin krijgen.

  reageer
 • Louise

   

  Zo fijn als mensen weten waar het aan ligt. Heeft u ook nog oplossingen voor andere wereldproblemen?

 • Streng zijn is niet eens nodig, maar CONSEQUENT zijn is ontzettend belangrijk. Dat zijn kinderen zelf ook: als ma/pa vaak snoep koopt voor het kind dan wil het kind ALTIJD snoep. Mijn kinderen hebben nooit gedreind om een ijsje domweg omdat we die NOOIT kochten. (En ja ze kregen thuis heus wel genoeg.)

 • Bert

   

  De kleine kinderen wordt te veel gevraagd wil je dit of wil je dat, met alle problemen, 20 jaar geleden was het veel meer je hebt niets te willen meekomen wat veel minder problemen geeft.

  reageer
 • 30 en 40 jaar geleden ook. Het valt me wel op dat de generatie van toen, nu veel moeite heeft met het stellen van grenzen en assertief te zijn. Misschien denk ik te ver door, maar ik zie leeftijdsgenoten (inclusief mezelf) daardoor bij bosjes omvallen en langdurig uit de running zijn. Dat zou ermee te maken kunnen hebben dat ze als kind niet leerden zelf na te denken over zaken en keuzes. Maar goed het is maar een hersenspinsel... ben geen specialist.

 • Kees

   

  En 20 jaar geleden zeiden ze dat over 20 jaar daarvoor. 'Vroeger was alles beter.'

 • Trijntje

   

  Helemaal mee eens!!! Als je kind dat gedrag vertoond ligt dat toch echt aan de ouders en de opvoeding.

 • Van Dijk

   

  Helemaal mee eens! Iemand uit het onderwijs zou dat moeten weten. Gewoon niet altijd de kinderen hun zin geven. Trouwens, 15.000 tot 20.000 lezers per maand moet zijn kliks per maand. Niet iedereen die op de site komt leest hem ook.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert