College: miljoen voor aanpassingen in woningen

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten wil een miljoen euro uittrekken voor het verstrekken van zogeheten blijversleningen. Deze zijn bedoeld om aanpassingen aan woningen te doen, zodat ouderen langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. 

Het aantal oudere huishoudens in Dronten groeit. Een belangrijk deel van deze mensen woont in een gezinswoning en wil daar vaak zo lang mogelijk blijven wonen. Daar zijn aanpassingen voor nodig. Zoals het creëren van een slaap- of badkamer op de begane grond, het verbreden van doorgangen en het weghalen van drempels. 

De blijverslening moet met rente terugbetaald worden en is alleen beschikbaar voor bestaande koopwoningen. De gemeenteraad moet het voorstel nog goedkeuren.

reacties (1)

  • Hans

     

    Met rente terugbetalen? Hoe veel is de rente dan? De gemeente krijgt bij de BNG nog geen 1% rente dus dit is gewoon een goedkope manier van het college om leningen met hogere rente te verstrekken. De gemeente Dronten wil weer bankiertje spelen. Keurt de provincie dit wel goed? en wat gebeurt er met leningen die niet terugbetaald kunnen worden? ach minder opbrengst dan betalen alle burgers van Dronten gewoon mee als de pot leeg is.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert