Voetballers zamelen geld in voor bestrijding ALS

LELYSTAD
Oud-profspelers van PEC Zwolle en een Lelystadse formatie van voormalig spelers uit de eerste elftallen van SV Batavia'90, SV Lelystad'67 en vv Unicum gaan geld inzamelen voor het goede doel. Op vrijdag 8 september spelen de twee teams om 19.30 uur op sportpark Doggersbank. De wedstrijd moet zo veel mogelijk geld opbrengen voor de aanpak van de spierziekte ALS. Het Lelystadse gelegenheidsteam staat onder leiding van trainer Henk Schols.

De aftrap wordt verricht door Dirk Scheringa, oud-voorzitter van de Alkmaarse voetbalclub AZ en oprichter van de failliete DSB Bank. Hij maakte van dichtbij mee hoe zijn goede vriend voetballer Fernando Ricksen door de slopende ziekte in een rolstoel belandde. 

Het sportieve evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting ALS.

reacties (4)

 • Supporter

   

  Geweldig initiatief. Eindelijk slaan de clubs eens de handen inéén om samen op verzoek van batavia'90 iets goeds te doen voor een goed doel. Uiteraard zullen er altijd mensen zijn zijn die zelfs bij de allerbeste bedoelingen nog negatief zullen zullen zijn maar die moeten die dag dan maar even thuis blijven. Ik vind het een groots gebaar van deze clubs om samen deze stap te maken. Dus supporters van elke club geef deze actie een pluim en kom met zijn allen om de stichting ALS een mooi bedrag te kunnen overhandigen. En tegen de gemeente wil ik vragen gaan jullie deze actie verdubbelen ?

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Geweldig initiatief. Scheringa een rol laten spelen, lijkt mij zeer onverstandig. Duizenden mensen voelen zich nog steeds opgelicht door hem. Je laat Willem H. ook geen nieuwe gevangenis openen.

  reageer
 • Piet de Visser, Urk

   

  Lijkt mij toe dat dhr Scheringa voldoende gestraft is voor zijn zakelijke fouten. Grotere misdadigers worden hier met fluwelen handschoenen behandeld, moordenaars komen er met een paar maanden straf van af en deze man moet zijn hele leven bloeden, kom op zeg. En als je dan toch scheve vergelijkingen trekt, hij weet juist heel veel geld binnen te halen.

 • Johan

   

  Goed initiatief van de Lelystadse voetbalverenigingen9492

  reageer
 • Almeertje

   

  Een mooie actie. Hopelijk word er veel opgehaald. En komt het geld op zijn goede plek terecht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert