"Vernieling Luierpark doet heel veel verdriet"

ALMERE • Zo 6 augustus 2017 | 19:27 • Zondag 6 augustus 2017 | 19:27
Tineke Ras uit Almere zit met de handen in het haar omdat er weer vernielingen zijn aangericht in het Luierpark in de Stripheldenbuurt. Ras is de bedenker van dit park, dat is ingericht als herdenkingsplek. Ouders kunnen in dit park een boom kopen voor hun levende of overleden kind.

Volgens Ras is het park een magneet geworden voor hangjongeren. Ze komt bijna iedere week in het park om het netjes te houden. Afgelopen weekend werd de picknicktafel beklad met grove woorden. ''Als ik de vernielingen zie, is het in en in triest. De woorden die op de tafel stonden zijn te grof om te noemen.''

Ook een herdenkingssteen die bij een boom lag, is weggegooid en daardoor kapot gegaan. "De steen vonden we een stuk verderop in de bosjes. Dit doet mij heel veel verdriet."

Politie is op de hoogte
De politie is op de hoogte gebracht van de vernielingen. Volgens Ras wordt het park extra in de gaten gehouden. Daarnaast hoopt Ras dat de bewoners van de Stripheldenbuurt ook wat vaker gaan kijken. "Ik hoop dat er extra wordt opgelet, maar ook dat de buurtbewoners hun kinderen vertellen wat voor park dit is. Een park behandel je met respect. Ik hoop dat de jeugd zich dat realiseert."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel