Allerlaatste huttenbouwweek op Schateiland

LELYSTAD
Deze week wordt voor de allerlaatste keer een huttenbouwweek gehouden in Lelystad. En daarmee valt na tien jaar het doek voor het evenement dat jaarlijks tijdens de zomervakantie voor kinderen werd georganiseerd. Volgens de organisatie zijn er te weinig vrijwilligers om door te kunnen gaan. 

"We merken al jaren dat er steeds minder animo van ouders is om te helpen tijdens de huttenbouwweek, en dat is jammer", vertelt voorzitter Jan van der Beek. Het idee ontstond in 2007 om kinderen die niet op vakantie konden een leuke week te bezorgen. En dat is precies tien jaar gelukt. 

De kinderen vinden het jammer dat het de laatste keer is. Veel deelnemers komen al jaren en genieten van de mini-vakantie in speeltuin Schateiland aan de Voorstraat. "Ik denk dat ik volgend jaar maar een hut in de tuin van mijn ouders ga bouwen", aldus een jonge deelnemer aan de huttenbouwweek.

Het is dit jaar voor het eerst dat de kinderen mogen blijven slapen in hun zelfgebouwde hut, en meteen ook de laatste keer. 

reacties (2)

 • Tinus

   

  Ontzettend jammer dat zo een leuk evenement stopt. De betrokkenheid van de ouders is ook nu weer ver te zoeken. En maar klagen dat er niks te doen is voor de kinderen. Jammer dat het zo moet lopen. In ieder geval, vrijwilligers bedankt voor jullie inzet.

  reageer
 • Almeertje

   

  Erg jammer. Voor de kinderen. Wij gingen altijd met ons kind mee. In Almere bij Jeugdland. Waar blijven die ouders in Lelystad. Toch fantastisch omet je kind of kinderen een super week te geven. Ze mogen nu zelfs nog blijven slapen ook. Dit is juist zo goed om je kind optevoeden. Beter dan zwerven op straat. Of op de game de hele dag.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert