Allerlaatste huttenbouwweek op Schateiland

LELYSTAD • Wo 9 augustus 2017 | 15:01 • Woensdag 9 augustus 2017 | 15:01
Deze week wordt voor de allerlaatste keer een huttenbouwweek gehouden in Lelystad. En daarmee valt na tien jaar het doek voor het evenement dat jaarlijks tijdens de zomervakantie voor kinderen werd georganiseerd. Volgens de organisatie zijn er te weinig vrijwilligers om door te kunnen gaan. 

"We merken al jaren dat er steeds minder animo van ouders is om te helpen tijdens de huttenbouwweek, en dat is jammer", vertelt voorzitter Jan van der Beek. Het idee ontstond in 2007 om kinderen die niet op vakantie konden een leuke week te bezorgen. En dat is precies tien jaar gelukt. 

De kinderen vinden het jammer dat het de laatste keer is. Veel deelnemers komen al jaren en genieten van de mini-vakantie in speeltuin Schateiland aan de Voorstraat. "Ik denk dat ik volgend jaar maar een hut in de tuin van mijn ouders ga bouwen", aldus een jonge deelnemer aan de huttenbouwweek.

Het is dit jaar voor het eerst dat de kinderen mogen blijven slapen in hun zelfgebouwde hut, en meteen ook de laatste keer. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel