GroenLinks stelt vragen over camera's Redepassage

DRONTEN • Wo 9 augustus 2017 | 21:11 • Woensdag 9 augustus 2017 | 21:11
De fractie van GroenLinks in Dronten gaat het college van burgemeester en wethouders vragen stellen over het cameratoezicht in de Redepassage. Winkeliers hebben twee camera's opgehangen die de voorbijgangers 24 uur per dag filmen. GroenLinks maakt zich zorgen om de privacy van het winkelend publiek.

De partij wil weten of de burgemeester toestemming heeft gegeven voor het cameratoezicht. Volgens fractievoorzitter Paul Vermast staat in de APV van de gemeente dat alle verzoeken van cameratoezicht op openbaar gebied toestemming van de gemeente nodig hebben. 

De fractie zegt niet tegen het plaatsen van camera's te zijn. ''Dat winkeliers het 'wel handig' vinden om camera's te hebben, is geen aanleiding voor permanent toezicht'', aldus Vermast. Hij begrijpt wel dat de winkeliers na sluitingstijd, als de deuren van de overdekte winkelstraat dicht zijn, camera's aan willen hebben. 


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel