Brand bij pizzeria/grillroom in oude dorp

URK
Bij pizzeria/grillhouse La Cassa in het oude dorp van Urk heeft donderdagavond brand gewoed. Volgens een woordvoerder van de brandweer brak het vuur rond 23:00 uur uit in de keuken van de zaak. Volgens getuigen begon de brand mogelijk achter de oven. 

De brandweer kon het vuur vrij snel onder controle krijgen. Er was korte tijd sprake van hevige rookontwikkeling. Een buurvrouw heeft rook ingeademd en is door ambulancepersoneel onderzocht. 

Enkele naastgelegen woningen zijn uit voorzorg enige tijd ontruimd geweest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.  

reacties (4)

 • Knielus

   

  Wel jammer dat Dick z'n wijsheid niet verder reikt dan zn schermpje waarachter hij zijn adviezen geeft hoe het gemoeten had. Beter de pizzeria vlak naast de brandeeerkazerne kunnen maken .

  reageer
 • Urker

   

  Jammer voor de eigenaren! Proberen net wat op te bouwen na een hele moeilijke tijd. Hopen dat ze de zaak weer snel open kunnen stellen.

  reageer
 • Sway

   

  @dick ik zie dat jij totaal niet op urk woont dus als je niet weet hoe het zit houd dan gewoon je mond totdat je weet hoe het zit

  reageer
 • Geert

   

  Hij (Dick)weet tenminste hoe het zit en u niet? Wie plaats er nu een pizzeria in zo'n klein huisje midden in een woonwijk? Dit is toch vragen om problemen? Nu snap ik waarom de buren zo snel mogelijk vertrokken zijn en hun huis hebben verkocht, het past totaal niet in het dorpsaanzicht. Een pizzeria moet je een wat groter pand plaatsen en die niet mooi authentiek Urker huisje in een authentiek buurtje. Is dit dan beschermd dorps aangezicht? Veel sterkte aan de eigenaars van dit verlies trouwens.

 • Dick

   

  Totaal geen plek voor een pizzeria. Hadden ze op een andere locatie neer moeten zetten en niet inde kleine huisjes in een woonwijk. Oog let totaal niet.

  reageer
 • Van Haven

   

  Lekker emphatische reactie .... zo'n brand is een ramp voor de eigenaar, realiseert u zich dat wel?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert