Veel interesse kavels Groene Velden

LELYSTAD
Er is veel interesse voor de zestien kavels in de woonwijk Groene Velden in Lelystad. Dat zegt Johan Zandbergen van VSO Makelaars. Twee kavels zijn inmiddels verkocht, over tien percelen zijn vergaande onderhandelingen. "Binnen afzienbare tijd verwacht ik dat wij zeker de helft van de kavels hebben verkocht,'' aldus Zandbergen.

Juridische strijd
Jarenlang lag een groot stuk grond in de noordoosthoek van de biologisch-agrarische wijk braak, omdat de gemeente en de grondeigenaren in een juridische strijd verwikkeld waren over de grootte van de percelen. Uiteindelijk besliste de Raad van State dat een kavel niet kleiner mocht zijn dan 5000 vierkante meter. Volgens de eigenaren was daar geen markt voor, maar die sombere inschatting wordt nu gelogenstraft.

Aantrekkende huizenmarkt
Makelaar Zandbergen benadrukt dat het vooral Lelystedelingen zijn die zich melden voor een stuk grond. "Omdat de huizenmarkt enorm aantrekt, verkoopt deze groep een stuk makkelijker de eigen woning en dat maakt de weg vrij voor een nieuw huis op de Groene Velden. Deze mensen zijn enthousiast over het groene, open karakter van de wijk en van plan om agrarische activiteiten te ontwikkelen. Dan moet je denken aan het houden van paarden, of fruitteelt," zegt Zandbergen.

Geen zwembad of tennisbaan
Aanvankelijk moesten bewoners iets bedrijfsmatig doen om in de Groene Velden te mogen wonen. Dat principe is losgelaten, maar dat wil zeggen dat alles mag. Zandbergen: "Een groot zwembad of een tennisbaan is niet toegestaan. Daar is de kwalitatief perfecte grond niet voor bedoeld. Het is een biologisch gebied, waarop nooit gif is gespoten. Betere grond vind je nergens,'' verzekert Zandbergen.

reacties (5)

 • Desiree

   

  Dat het sinds 1957 niet één keer gespoten zou zijn lijkt mij een illusie.

  reageer
 • lelystedeling

   

  De gemeente heeft in dit gebied NIET gehandhaafd volgens de oorspronkelijke opzet c.q. bestemmingsplan. Men sloot de ogen en liet van alles toe in dit gebied.

  reageer
 • Kersenboom

   

  Wat kost zo'n kaveltje per m2? Nergens info te vinden,

  reageer
 • HH

   

  Kavel van 5000 m2 kost afhankelijk van ligging €300.000 of €325.000. Staat gewoon op Funda. Verder is het belachelijk dit gebied als woonwijk te afficheren, zoals de makelaar doet. Het is en blijft een agrarisch buitengebied, ook al bouwen sommigen er een villa met een paardenbak. Maar ik hoor het gezeur nu alweer aankomen van mensen die van alles van de gemeente gaan claimen.

 • Niels

   

  Kort samengevat: niet voldoende animo om de kavels te verkopen...

  reageer
 • KC

   

  Belachelijk dat vele voorwaarden worden losgelaten voor dit mooie gebied.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert