Duurzaamheidslening komt weer beschikbaar

NOORDOOSTPOLDER
Vanaf oktober kunnen huiseigenaren in de Noordoostpolder weer een duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente. Op dit moment is het budget op. Als de gemeenteraad in september akkoord gaat met een nieuwe verordening wordt het budget verhoogd. Huiseigenaren kunnen dan weer een gunstige lening aanvragen voor zonnepanelen of energiebesparende maatregelen aan hun huis.
 
Veel animo
Sinds 2013 kunnen huiseigenaren in de gemeente Noordoostpolder een duurzaamheidslening aanvragen. Tot nu toe hebben al meer dan 50 huiseigenaren er gebruik van gemaakt. In totaal is er nu 250.000 euro uitgeleend. Daar komt nog 40.000 euro voor dit jaar bij. Op het moment dat in oktober de nieuwe verordening in gaat kunnen huiseigenaren via de website van de gemeente een lening aanvragen.
 
Volledig energieneutraal in 2030
De gemeente Noordoostpolder heeft de ambitie om in 2030 volledig energieneutraal te zijn. De duurzaamheidsleningen dragen hier aan bij. Want verduurzamingsmaatregelen in bestaande woningbouw zorgen voor een daling van het energiegebruik en een toename van duurzaam opgewekte energie.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert