Poolse supermarkt mag van gemeente toch open

EMMELOORD
De Poolse supermarkt in Emmeloord heeft van de gemeente Noordoostpolder toch toestemming gekregen om open te gaan. De eigenaar van de supermarkt wilde eigenlijk al in april open maar hij kreeg dit voorjaar geen vergunning van de gemeente. 

De supermarkt met de naam Faworyt zit in het pand waar voorheen elektronicaketen Scheer & Foppen gevestigd was. In de vergunningaanvraag omschreef de eigenaar zijn winkel als een delicatessenzaak, maar de gemeente beoordeelde de zaak als een normale supermarkt.

In een nieuwe aanvraag heeft de eigenaar volgens de gemeente beter gemotiveerd hoe hij de exploitatie en bedrijfsvoering wil doen. Dat is deze zomer beoordeeld en op basis daarvan mag de winkel van het college van burgemeester en wethouders nu toch de deuren openen.
 

reacties (7)

 • pieter de oude

   

  Gemeente politici en ambtenaren zijn vaak compleet vervreemd van deze wereld en leven alleen maar in regels en procedures, zij hebben vaak geen idee waar middenstanders en burgers mee bezig zijn.

  reageer
 • Pool

   

  Eindelijk goed nieuws, ik ben benieuwd naar de winkel

  reageer
 • Nutriënten221

   

  Mooi/lekker het zal de enigste supermarkt zijn waar deels onbewerkt vlees/worst is te verkrijgen dus zonder toegevoegde chemicaliën, normaliter halen wij al weer jaren vlees uit voormalig Oost-duitsland en Polen onze diepvries en dat van familie is inmiddels al weer halfleeg. We gaan het zien want ook in Polen doen sommige slagers inmiddels hun vlees in baden met chemicaliën en water om het vlees volume toe te laten nemen. (maar gelukkig nog niet alle slagers zoals in Nederland) Hier mag vrijuit gerommeld worden met voedingswaren in het algemeen dat is nog een erfenis uit het verleden.

  reageer
 • De advocaat

   

  Flauwekul van begin tot eind. Als er in Nederland geen warenwet is en juist in erkende fraudelanden de slager eerlijk zijn. U kunt beter uw eigen dieren laten slachten en opknagen. NB Wellicht dat Polen nog eerder uit de EU is dan UK. Dan kunt u fluiten naar uw ingevroren vlees. Invriezen is ook niet zo goed voor vlees.

 • HH

   

  Leuk nieuws.

  reageer
 • de accountant

   

  Gefeliciteerd. Hopelijk doet de verhuurder een paar maanden huur minder want zo loop je wel leeg terwijl je op de ambtelijkheden zit te wachten.

  reageer
 • Jond

   

  Dit is toch niet de schuld van de verhuurder? Moet de kas van de verhuurder dan maar leeg? Rare redenering hoor! Misschien had men beter zijn huiswerk moeten doen.

 • laat alle reacties zien
 • Jerry

   

  Goed nieuws.

  reageer
 • Superr

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert