Lichaam van overboord geslagen man gevonden

IJSSELMEER
Na een uitgebreide zoektocht is zondagmiddag het lichaam van een vermiste matroos in het IJsselmeer gevonden.Dat laat de Nederlandse Kustwacht weten. De 56-jarige man uit Polen sloeg zondagochtend overboord van een binnenvaartschip en kwam niet meer boven water. 

De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. Dat zou onder meer blijken uit een verklaring van de schipper, zo laat een woordvoerder van de politie Friesland weten. Er wordt nog nader onderzoek gedaan; zo wordt ook het lichaam van de matroos onderzocht om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. 

Direct na de melding werden vier boten van de KNRM Urk en Lemmer en een helikopter opgeroepen om te zoeken naar de man. Zij doorzochten tevergeefs het hele gebied. Daarom werd het team van SOAD Urk ingezet om te dreggen. Rond kwart voor vier kwam het bericht dat de man was gevonden.

Volgens een woordvoerder van de KNRM kon dankzij informatie van het schip en van de politie achterhaald worden waar de man ongeveer overboord was geslagen. Daar is het dregteam gaan zoeken en heeft de man uiteindelijk gevonden.
  
Behalve de KNRM waren ook boten van Rijkswaterstaat en de politie uitgevaren. Het scheepsvaartverkeer werd tijdens de zoektocht stilgelegd.

 
 

 reacties (3)

 • Cor

   

  Gelukkig dat hij zo snel gevonden is, en inderdaad misschien kon deze meneet wel zwemmen maar heeft hij zijn hoofd (misschien) gestoten toen hij overboord viel en zdaarbij zijn hoofd tegen iets aan gestoten heeft, of is hij onwel geworden dat weten we niet, ook weten we niet of hij is een reddingsvest om had of dat hij het automatisch reddingsvest om had. Het gaat erom dat deze meneer gevonden is.

  reageer
 • De advocaat

   

  Merkwaardig, er is iemand tragisch en nodeloos overleden op het werk en u denkt dat dan het belangrijkste zou zijn het lichaam te bergen. De ARBO zal er waarschijnlijk anders over denken.

 • kees d.

   

  Misschien zou je als werkgever op het water ook een zwemtest moeten afnemen. Er verdrinken wel heel erg veel Polen.

  reageer
 • Dick

   

  Misschien kon deze Pool wel zwemmen maar is ie uitgegleden en met zijn hoofd op een bolder geklapt? Dan zou een zwemvest nog geholpen hebben maar goed....

 • Maureen Ledegang

   

  Mooie verhaallijn over een incident met trieste afloop! Wel zou het fijn zijn als de pers helder heeft wat het verschil is tussen Kustwacht Nederland en de KNRM. Ondanks de goede samenwerking zijn het wel 2 heel verschillende organisaties. Heel vaak wordt dit door elkaar gehaald!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert