Overleg tussen Kindervakantieland en Het Vergeten Kind

ALMERE
Stichting Het Vergeten Kind en de Almeerse stichting Kindervakantieland hebben gesprekken met elkaar gevoerd over mogelijkheden om elkaar in de toekomst te versterken. Dat blijkt uit een brief van het Almeerse college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Beide stichtingen hebben een vergelijkbare doelstelling: het helpen van kinderen die in een onveilige of instabiele thuissituatie leven. Kindervakantieland is daarbij vooral lokaal actief en Het Vergeten Kind landelijk. Die laatste heeft woensdag 31 augustus tijdens een feestelijke presentatie bekendgemaakt een huis is Almere te willen bouwen waar deze kinderen een paar dagen kunnen verblijven.

Op welke manier de twee stichtingen elkaar gaan versterken is nog niet duidelijk. Stichting Kindervakantieland wil inhoudelijk nog niet ingaan op de uitkomsten van het overleg.

Stichting Het Vergeten Kind heeft sinds begin 2017 contact met de gemeente Almere over de plannen voor een Huis van het Vergeten Kind in die stad. Zij zoeken naar een locatie met ongeveer 5 hectare grond in een rustige, bosrijke omgeving, die afgesloten moet kunnen worden van de omgeving, zo schrijft het College. De gemeente onderzoekt mogelijkheden in het bosgebied Almeerderhout, nabij de Groenlingweg.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert