Boeren gaan groenonderhoud vliegveld doen

LELYSTAD • Vr 1 september 2017 | 12:09 • Vrijdag 1 september 2017 | 12:09
Stichting De Lelystadse Boer gaat het groenonderhoud doen van vliegveld Lelystad. Dat is vrijdagochtend bekend gemaakt op een gezamenlijke persbijeenkomst van de stichting en aannemer Dura Vermeer. Bij Stichting De Lelystadse Boer zijn rond de 60 boerenbedrijven rondom Lelystad Airport aangesloten. Het is hun missie dat het goed boeren blijft in dit gebied.

Dura Vermeer is de komende 15 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van het luchthaventerrein. De aannemer had een ander bedrijf kunnen inhuren, maar heeft de voorkeur gegeven aan de samenwerking met de boeren. Die zijn deze week begonnen met inzaaien van speciaal vogelwerend gras rond de nieuwe baangedeelten en zullen dat op de hele luchthaven gaan doen. Ook zijn er plannen om op de hoeken van het vliegveld oregano te gaan verbouwen.

Het mes snijdt aan twee kanten met deze samenwerking. De boeren krijgen zo een rol bij de luchthaven en Dura Vermeer kan het onderhoud uitbesteden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel