Gemeente wint Gouden Putdeksel

ALMERE • Wo 6 september 2017 | 23:10 • Woensdag 6 september 2017 | 23:10
Een onderzoek naar de kwaliteit van regenwater heeft de gemeente Almere een internationale prijs opgeleverd: De Gouden Putdeksel. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Duitse IKT, een instituut dat gespecialiseerd is in onder meer riolering. 

Almere heeft twee aparte rioleringen. De ene is voor het toilet- en douchewater. De ander is voor het afvoeren van het regenwater naar grachten en vaarten. Het vermoeden bestond dat de kwaliteit van het regenwater niet goed zou zijn voor het water in de Almeerse grachten en vaarten. Wat weer slecht zou zijn voor bijvoorbeeld het leven in het water. 

Het onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet het geval is. Sterker nog draagt het regenwater positief bij aan de verbetering van het water in de grachten en vaarten. "Dankzij dit onderzoek weten wij dat de gemeente geen extra investering hoeft te doen om de kwaliteit van het water in de grachten en vaarten te verbeteren", zegt Jaap Meindersma van de gemeente Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel