Gemeente wint Gouden Putdeksel

ALMERE
Een onderzoek naar de kwaliteit van regenwater heeft de gemeente Almere een internationale prijs opgeleverd: De Gouden Putdeksel. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Duitse IKT, een instituut dat gespecialiseerd is in onder meer riolering. 

Almere heeft twee aparte rioleringen. De ene is voor het toilet- en douchewater. De ander is voor het afvoeren van het regenwater naar grachten en vaarten. Het vermoeden bestond dat de kwaliteit van het regenwater niet goed zou zijn voor het water in de Almeerse grachten en vaarten. Wat weer slecht zou zijn voor bijvoorbeeld het leven in het water. 

Het onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet het geval is. Sterker nog draagt het regenwater positief bij aan de verbetering van het water in de grachten en vaarten. "Dankzij dit onderzoek weten wij dat de gemeente geen extra investering hoeft te doen om de kwaliteit van het water in de grachten en vaarten te verbeteren", zegt Jaap Meindersma van de gemeente Almere.

reacties (8)

 • Wethouder Hekking

   

  He, gelukkig. Tenminste nog iets waar de gemeente Almere goed aan heeft gedaan. Het zal zeer waarschijnlijk ook wel de enige prijs zijn.

  reageer
 • Michael

   

  Weer een prijs voor de gemeente Almere !! De prijzenkast raakt wel vol , misschien er een grotere kast komen !! Hahaha...

  reageer
 • Siep

   

  Als dat riool zo goed is spoel dan dat gedoe over de floriade er door heen levert vast een gouden roos op.

  reageer
 • ron h

   

  ik snap niet hoezo dit prijswaardig is. dus 40 jaar niets doen levert al een prijs op. sorry maar dit is helemaal niks nieuws (zoals anderen ook al melden) is het al weer 1 april of zo Overigens hoe is dat water onderzocht? de kwaliteit zal namelijk wezenlijk verschillen als het eerst 4 weken droog is geweest en er komt een klein buitje versus het heeft 4 weken geregend en je gaat dan meten. (ja dan meet je uiteraard schoon water)

  reageer
 • Leo

   

  Wat een kouwe en overdreven drukte om het "idee" van Almere. De gemeente heeft dit helemaal niet bedacht en is al helemaal niet nieuw. De Rijksdienst voor de Zuidelijke IJsselmeelpolders heeft dit bedacht en is een algeheel gebruik in zuidelijk Flevoland. In Lelystad (50 jaar) weten we niet anders. Dat hierdoor de waterkwaliteit van Almere omhoog is gegaan? ONZIN!! Degene die in dit gebied de prijs zouden moeten krijgen zijn de ontwikkelaars van de polders en niet gemeente Almere. Zo, dat moest ik even kwijt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • guus

   

  ik zag rioolreinigingsauto's bezig met duits kenteken. geen idee welk deel van het rioolnet ze reinigde. nu een prijs van een duits instituut. eigenlijk zou de prijs naar het ministerie moeten, die hebben dit systeem opgezet.

  reageer
 • Jaap

   

  Nee hoor, de Romeinen hadden dit systeem al :-) Het gaat ook niet om het systeem (even goed lezen) maar over onderzoek naar de kwaliteit van het hemelwater dat door dat systeem gaat en uiteindelijk in het oppervlaktewater terecht komt, waarbij onder andere de vraag was of dit wellicht gezuiverd zou moeten worden.

  reageer
 • Jaja

   

  Alsof de gemeente dit zelf bedacht heeft. Dit is een systeem wat door de rijksdienst ontwikkeld is. En door de gehele polder gebruikt wordt. Het is dus geen verdienste van de gemeente Almere. De prijs had ook naar de gemeente Zeewolde of Lelystad of Dronten kunnen gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert